Tatăl lui Emiliano Sala e copleșit de vestea descoperirii epavei avionului

epava-avion-emiliano-sala.jpg

Epava avionului Piper Malibu a fost găsită la 63 de metri adâncime
Foto: captură video

Epava avionului în care se afla fotbalistul argentinian a fost descoperită la o adâncime de 63 de metri în Canalul Mânecii, iar tatăl lui Emiliano Sala a exclamat: ”Ce coșmar!”

Un submarin de tip ROV (Remotely Operated Vehicle) a identificat aeronava după numărul de înmatriculare. Ulterior s-a anunțat că a fost descoperit și un cadavru, fără a se menționa dacă e vorba de pilot sau de fotbalist.
Ultimele vești n-au picat tocmai bine pentru familia lui Emiliano Sala. ”Nu pot să cred... Este un coșmar!”, a exclamat Horacio Sala, tatăl fotbalistului care semnase cu Cardiff City. Informația îi fusese comunicată de către David Mearns, șeful societății Blue Water Recorveries, angajată de familia lui Sala pentru a continua cercetările submarine în zona Canalului Mânecii. Acesta anunțase că la operațiune participase și Geo Ocean III, o navă a organismului britanic care anchetează accidentele aeroene (AAIB). ” Am localizat epava avionului pe fundul mării, la o adâncime de 63 de metri. Ei (n.r. – AAIB) s-au scufundat cu submarinul lor teleghidat, având camere video și lumini. S-a confirmat că avionul a fost găsit. Au văzut numărul de înmatriculare (n.r. - N264DB)”, a declarat ieri, la BBC, David Mearns, care și-a exprimat mirarea că o mare parte din avion se afla acolo. "Ne aşteptam să-l găsim împrăştiat pe o suprafaţă mare. E rupt, dar mare parte din el e acolo".
La mijlocul săptămânii trecute, oficialitățile anunțaseră că s-au descoperit resturi de la un avion pe o plajă din Franța și că acestea ar proveni, din câte se pare, din aeronava Piper Malibu. Ulterior, în condițiile în care nu mai erau șanse ca pilotul și fotbalistul să mai fie în viață, operațiunile au fost sistate.  
Transferat la Cardiff City, Emliano Sala a plecat din orașul francez Nantes, după ce și-a luat rămas bun de la foștii săi colegi, cu un avion spre orașul galez în seara de 21 ianuarie. Pilotată de David Ibbotson, aeronava monomotor Piper Malibu a dispărut în jurul orei 21.00 pe când se afla în zona Canalului Mânecii. 

Loading...

Citește și