Surprizele lui Contra pentru debutul cu Muntenegru, din Liga Naţiunilor

Echipa naţională România.jpg

Echipa naţională va juca alte două meciuri importante ăe 11 şi 14 octombrie
FOTO: Sportpictures.eu

Noua invenţie a UEFA înlocuieşte practic partidele de verificare ale echipelor naţionale şi le obligă pe acestea să joace doar împotriva unor selecţionate de acelaşi nivel. Nouă ne-au picat Muntenegru, Serbia şi Lituania şi deşi locul care duce la turneul final de peste doi ani e tentant nu trebuie să ignorăm posibilitatea de omogenizare şi testare a jucătorilor noi în aceste două partide.

Iar Cosmin Contra e decis să facă un mix între cele două obiective. Selecţionerul va roti lotul de 25 de jucători astfel încât toţi să bifeze minute şi să-şi poată arăta valoarea, iar unii care par luaţi rezerve vor apărea chiar titulari. E cazul lui Nicuşor Bancu, craioveanul care cel mai probabil va juca pe postul de fundaş stânga, unul descoperit la naţională după retragerea lui Răzvan Raţ. Şi coechipierul său de la echipa de club, Alexandru Mitriţă, are şanse mari să evolueze în spatele lui Keşeru, el fiind cel mai în formă mijlocaş ofensiv dintre toţi cei chemaţi la lot. O surpriză mare va fi probabil şi lăsarea pe bancă a lui Romario Benzar şi Cosmin Manea, ambii în scădere de formă, şi titularizarea pe postul de fundaş dreapta a lui Alexandru Chipciu. Cehii de la Sparta Praga l-au retras acolo în acest sezon şi fostul stelist a dat un randament foarte bun.

Stanciu vrea să execute iar un penalty

În locul lui e aşteptat să primească o nouă şansă la mijloc Alexandru Maxim, jucătorul lui Mainz, care a oscilat în ultimii ani convocările cu rămânerile pe dinafară, dar care garantează că s-a maturizat şi a învăţat din greşelile trecutului. Pe mulţi ar putea să mire nefolosirea timp de 90 de minute cu Muntenegru a lui Constantin Budescu, cel care va fi păstrat mai ales pentru şocul cu Serbia, de la Belgrad. Altfel, unul dintre tricolori are în gând o mare revanşă de luat în meciul de la Ploieşti, de vineri. Nicuşor Stanciu nu uită de penalty-ul ratat în faţa Muntenegrului în primul meci din campania pentru Mondialul din Rusia şi spune că ar da timpul înapoi ca să bată altfel.

Nicuşor Stanciu.jpg

Mijlocaşul Spartei Praga încă are coşmaruri de la primul său meci contra Muntenegrului
FOTO: Sportpictures.eu

„Sunt momente când mă mai gândesc la penalty-ul ratat. Eram al doilea sau al treilea pe listă, mi-am asumat responsabilitatea, dar s-a întâmplat să ratez. Am fost foarte supărat după meci, dar nu am probleme să execut din nou dacă voi mai fi într-o situație de genul. Având în vedere că am ratat în ultimul minut, au fost multe critici la adresa mea, mesaje negative pe rețelele de socializare, dar nu m-au afectat, ci dimpotrivă, m-au întărit”, a declarat mijlocaşul.

Vineri ne „fluieră” slovacii

Partida dintre România și Muntenegru programată vineri, 7 septembrie, de la ora 21:45, la Ploiești, va fi arbitrată de o brigadă din Slovacia. La “centru” se va afla Ivan Kruzliak, iar asistenți vor fi Tomas Somolani şi Branislav Hancko. Al patrulea oficial desemnat este Tomas Mokos, în timp ce arbitri adiționali au fost delegați Filip Glova şi Michal Ocenas. Ivan Kruzliak este o cunoştinţă recentă a lui Răzvan Marin, acesta arbitrând returul dintre Ajax Amsterdam şi Standard Liege din turul 3 preliminari al Ligii Campionilor, meci câştigat de olandezi cu scorul de 3-0.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1