Steaua, campioană şi la transferuri

Ultima actualizare:

    Muniru abia aşteaptă să plece în Ghana, unde acum sunt peste 30 de grade Celsiussportpictures.eu
Muniru abia aşteaptă să plece în Ghana, unde acum sunt peste 30 de grade Celsiussportpictures.eu

Steaua s-a întărit în această vară cu fotbalişti în care a investit 1,4 milioane de euro, CS U Craiova a plătit 100.000 de euro, iar Dinamo a dat doar 5.000 de euro. În rest, echipele au adus jucători gratis.

Campioana a fost şi cea mai activă pe piaţa transferurilor în acestă vară. O analiză după închierea sezonului de mercato arată că Steaua şi-a acoperit posturile cu fotbalişti de valoare. Vedetele aduse de la CFR, Muniru şi Tade, au costat câte jumătate de milion de euro fiecare, Tudorie, sosit de la Oţelul, a însemnat încă 250.000 de euro, iar pe Tahar s-au cheltuit 150.000 de euro din visteria clubului, banii fiind daţi către Gaz Metan. În total, 1,4 milioane de euro. Deşi suma e mică faţă de cele vehiculate anii trecuţi, totuşi reprezintă o adevărată avere pentru celelalte formaţii din campionatul intern. După Steaua, pe locul doi în topul investiţiilor pentru transferuri, se numără CS U Craiova, care a achitat 100.000 de euro către Ludogoreţ pentru Hristo Zlatinski. Podiumul e completat de Dinamo, cu 5.000 de euro daţi pentru Laurenţiu Corbu, un jucător venit din liga a treia, de la Urban Titu. Celelalte cluburi din Liga I s-au axat numai asupra fotbaliştilor liberi de contract, un semn în plus că fotbalul românesc e bântuit de criza financiară.

Şi anii trecuţi a dominat piaţa

Dacă în acestă vară, în total, s-au dat 1.505.000 de euro pe transferuri, anii trecuţi aceşti bani erau un mizilic. În perioada estivală 2014-2015, s-au achitat 2.440.000 de euro, iar în ediţia 2013-2014 s-au dat 4.840.000 de euro. Şi atunci Steaua era prima la capitolul cheltuieli, lotul fiind întărit acum un an cu 1,31 milioane de euro, iar în perioada precedentă cu 2,77 milioane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net