Start fericit. Naționala de fotbal a câștigat (1-0) primul meci la JO Tokyo 2020 și rămâne în cursa de calificare în „sferturi”

Ultima actualizare:

    Oliva și-a trimis mingea în poartă la cornerul executat de CiobanuFoto: Guliver / GettyImages
Oliva și-a trimis mingea în poartă la cornerul executat de CiobanuFoto: Guliver / GettyImages

Debutul reprezentanților României la ediția 2020 a Jocurilor Olimpice s-a consemnat pe stadionul dezolant de gol din Kashima (competiția se desfășoară cu porțile închise). A fost un debut fericit, naționala de fotbal obținând prima victorie în această competiție după 57 de ani.

Mai tehnici, fotbaliștii din Honduras au dominat primul mitan, având două mari ocazii de gol la care jucătorii noștri au avut intervenții salvatoare. Aioanei a respins cu piciorul la șutul lui Pineda (min. 10), iar Ghiță a deviat în corner mingea expediată de Benguche spre poarta goală după ce îl driblase pe portarul nostru... (min. 39). România a replicat prin șutul lui Ganea (min. 33), la care s-a interpus un adversar. Iar în prelungiri a dat lovitura la un corner executat cu inspirație de Ciobanu și la care Oliva a deviat mingea în propria poartă. După pauză, cu un joc prudent, oamenii lui Rădoi au izbutit să „înghețe” rezultatul care le dă o șansă în plus pentru calificarea în sferturile de finală. 

În celălalt meci din grupă, Noua Zelandă a furnizat surpriza, câștigând cu 1-0 în fața Coreei de Sud, echipa pe care Mirel Rădoi o considera drept mare favorită la locul 1. Unicul gol a fost marcat de Wood, în minutul 70. Acesta s-a trezit în marginea careului mic cu o minge ricoşată de la un adversar şi, singur cu portarul, a înscris lejer. Iniţial, reuşita n-a fost acordat pe motiv de ofsaid, dar golul a fost validat ulterior cu ajutorul tehnologiei VAR.Alte rezultate înregistrate ieri în turneul olimpic de fotbal: Mexic – Franța 4-1, Japonia – Africa de Sud 1-0 (Grupa A), Spania – Egipt 0-0, Argentina – Australia 0-2 (Grupa C), Coasta de Fildeș – Arabia Saudită 2-1, Brazilia – Germania 4-2 (Grupa D).

Honduras – România 0-1

A marcat: Oliva (min. 45 – autogol)Honduras: Guity (Perello, 46) - Oliva (Cristopher Melendez 88), Maldonado (Carlos Melendez, 88), Garcia, Decas - Pineda, Alvarez, Rivas (Palma, 57), Rodriguez (Rejes, 57) - Martinez, BengucheAntrenor: Miguel Falero România: Aioani - Raţiu (R. Grigore, 75), Paşcanu, Ghiţă, Fl. Ştefan (Boboc, 46) - M. Marin, Dulca - Dobre, Ciobanu (T. Băluţă, 69), V. Gheorghe (Sefer, 55) - G. Ganea (Sîntean, 68). Antrenor: Mirel Rădoi Arbitru: Leodan Gonzalez (Uruguay)

Grupa B

Noua Zeelandă – Coreea de Sud 1-0Honduras – România 0-1Duminică, 25 iulieNoua Zeelandă – Honduras (11.00 - ora României)România – Coreea de Sud (14.00 - ora României)Miercuri, 28 iulieRomânia – Noua Zeelandă (11.30 - ora României)Coreea de Sud – Honduras (11.30 - ora României)Meciurile sunt transmise de TVR, Eurosport și Radio România Actualități

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net