Spaniolii sunt de nouă ori mai scumpi ca noi

Ultima actualizare:
Koke
Koke

Clujul va găzdui un amical de lux pentru elevii lui Iordănescu. Vor întâlni trupa lui Del Bosque, una de nouă ori mai scumpă. Ca o comparaţie, noi ne lăudăm cu Chiricheş, cotat la şase milioane de euro, în timp ce ibericii vor avea pe teren jucători cotaţi şi la zeci de milione de euro!

Naţionala noastră îşi testează limitele duminică seară, amicalul cu Lituania, 1-0, fiind doar “încălzirea” pentru duelul cu selecţionata lui Del Bosque, aşa cum a explicat şi “Generalul”. “Am menajat câţiva jucători pentru meciul cu Spania, pe cei care au dus greul în partidele din preliminarii. Voi schimba acum personajele, dar nu şi sistemul de joc”, a anunţat acesta.

Românii vor trebui să fie ca un  zid în faţa spaniolilor, dacă vor  să obţină un rezultat mare la Cluj
Românii vor trebui să fie ca un zid în faţa spaniolilor, dacă vor să obţină un rezultat mare la Cluj

“Adevărata valoare şi nivelul nostru îl vom vedea în întâlnirea cu ibericii. Binenţeles că este o diferenţă foarte mari între noi, nici nu cred că mai e nevoie să spun ce fotbaliştii au ei în lot”, a completat şi Bogdan Stancu. Dar, chiar dacă “Tata Puiu” va alinia cel mai bun 11 disponibil, fiindcă s-a confruntat şi cu accidentări, gen Sepsi, sau au dispărut oameni care nu au mai dat randament, ca Alex Maxim, Stancu are dreptate. Pe teren se vor lupta două echipe inegale. Noi avem un prim 11 probabil, cotat la 30.300.000 €, în care cel mai valoros e Vlad Chiricheş, plasat la pragul de şase milioane €, conform siteului specializat transfermarkt.de.

De partea cealaltă, spaniolii vor alinia titulari de 270.500.000 € şi unii dintre ei valorează cu mult peste toată trupa “tricoloră” ce-şi va face aparţia din primul minut pe Cluj Arena. În aceste condiţii, pare incredibil că între noi şi rivalii de mâine există egalitate în duelurile directe, fiecare formaţie având cinci victorii, în timp ce alte cinci confruntări s-au încheiat remize. Mai mult, cifrele arată că pe teren propriu România nu a fost întrecută niciodată de Spania. Ultimul meci între cele două a avut loc în 2006, 1-0, gol Marica, dar de atunci ibericii au cucerit trofee pe bandă rulantă, Euro 2008 şi 2012, plus Campionatul Mondial în 2010.

Patru adversari mai scumpi ca toţi «tricolorii» la un loc!

Portarul De Gea, fundaşul Pique şi mijlocaşii Fabregas şi Koke au nişte cote fantastice. Primul valorează 35 de milioane de euro, al doilea 40, următorul 45, iar ultimul 50. Adică, fiecare dintre ei e mai scump ca primul nostru “11”, unul ce costă 30.300.000 €. Interesant e că lui Koke îi mai trebuiau doar 8.100.000 € în dreptul valorii de piaţă şi ar fi fost la egalite cu tot lotul României, adică inclusiv rezervele.


    Koke
Koke

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net