Simeone vrea înapoi trofeul de la Bucureşti

europaleague-epa-h_50334441.jpg

Atletico Madrid a cucerit ultima Ligă Europa pe Arena Naţională, în 2012, contra lui Bilbao, şi acum o revendică din nou
foto: EPA

Spaniolii sunt favoriţi clar în partida din această seară şi sunt decişi să pună mâna pe al treilea trofeu european din istorie.

Oamenii lui Diego Simeone au trăit ultima dată bucuria ridicării Cupei deasupra capului în 2012, chiar în capitala României, după o finală de poveste cu compatrioţii de la Athletic Bilbao şi câştigată cu 3-0 datorită dublei lui Falcao şi reuşitei lui Diego. Cealaltă Ligă Europa din vitrina lui Atletico datează din 2010, după ce dubla lui Forlan a rezolvat finala cu Fulham, de la Hamburg. Dacă vor reuşi asta, Griezman şi compania ar egala la număr de trofee câştigate în a doua competiţie intercluburi a continentului pe Liverpool, Juventus şi Inter, fiecare cu câte 3, dar ar mai avea două până la recordul Sevillei, care deţine 5. În schimb, Marseille visează şi ea la un nou trofeu european după 25 de ani de secetă. Au şansa s-o facă tocmai pe tărâm francez, unde vor beneficia de o susţinere teribilă. OM a mai jucat de atunci două finale de Cupă UEFA, ambele pierdute, 0-2 cu Valencia, în 2004, la Goteborg, şi 0-3 cu Parma, la Moscova, în 1999. Pentru Marseille, trofeul ar însemna şi garanţia participării în stagiunea următoare de Liga Campionilor, pentru că în campionat e clasată în afara acestui obiectiv şi mai e o etapă de jucat.

Loading...
 
 

Citește și