”Siamezii” Dennis Man și Adi Petre s-au regăsit la FCSB

Ultima actualizare:

    Man și Petre, în echipamentul naționalei
Man și Petre, în echipamentul naționalei

Dennis Man și Adrian Petre au crescut la UTA, s-au consacrat la naționala de tineret și s-au regăsit la FCSB.

Vârful Adrian Petre a fost adus de Gigi Becali din Danemarca pentru a rezolva problemele din atac ale FCSB-ului. Colaborarea acestuia cu prietenul din copilărie Dennis Man va fi de-acum înainte punctul forte al ehipei lui Vintilă.

Cu două zile înainte ca perioada de transferuri din Liga I să se încheie, patronul FCSB s-a decis să investească serios pentru ca formația sa să aibă într-adevăr șanse la cucerirea titlului. Astfel, Gigi Becali le-a plătit danezilor de la Esbjerg un milion de euro pentru achiziționarea lui Adrian Petre, atacantul de 22 de ani plecat din fotbalul românesc în urmă cu trei sezoane, fără să apuce să joace vreodată în prima divizie de la noi. Mai precis, în vara lui 2017, Petre a fost vândut de divizionara secundă UTA în schimbul a 500.000 de euro, la fel cum se întâmplase în 2016 cu un alt puști de perspectivă al arădenilor la acea vreme, Dennis Man (cedat la FCSB pentru aproximativ 400.000 de euro).

Petre și Man au împărțit vestiarul la echipa mare a celor de la UTA un singur sezon, în 2015-2016, dar se cunoscuseră cu mult timp înainte, de la grupele de juniori, astfel că au legat o prietenie durabilă. Transferați la alte echipe de club, Esbjerg, respectiv FCSB, Adi Petre și Dennis Man s-au regăsit în același timp în tricoul naționalei de tineret antrenate de Mirel Rădoi. De departe cea mai mare realizare a celor doi a fost prezența în lotul cu care tinerii tricolori au pătruns în careul de ași la Euro 2019. Dacă Man a fost unul dintre titularii incontestabili ai României, Petre a fost prima rezervă pentru Pușcaș, reușind să marcheze și un gol, în poarta Croației. „Am fost colegi de cameră și am avut multe discuții. Eu îl cunosc de mic și cred că s-ar adapta la FCSB”, spunea Dennis Man în urmă cu jumătate de an despre Petre. După experiența comună la UTA și la naționala mică, iată că Man și Petre se pregătesc acum de o nouă colaborare. „Nu, n-am vorbit cu Dennis, l-am lăsat să se pregătească pentru derby. Nu m-am sfătuit cu nimeni, a fost alegerea mea”, a precizat noul atacant al FCSB-ului la sosirea în țară, înainte de a bate palma cu Gigi Becali.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net