Şi ei au întors armele contra Stelei

Ultima actualizare:

    Rusescu a adus  victoria Stelei contra  englezilor de la Chelsea  în urmă cu câteva  sezoaneFOTO: Sportpictures.eu
Rusescu a adus victoria Stelei contra englezilor de la Chelsea în urmă cu câteva sezoaneFOTO: Sportpictures.eu

În lunga sa istorie europeană, Steaua s-a întâlnit de multe ori cu echipe la care evoluau jucători români. Raul Rusescu va fi însă doar al patrulea fost component al roş-albaştrilor care ajunge în postura ingrată de adversar al Stelei.

Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf îşi începe parcursul în grupele Ligii Europa la Ankara, contra lui Osmanlispor, o formaţie apărută recent în prim-planul fotbalului turc. Până să pice în aceeaşi serie cu Steaua, Osmanlispor era cunoscută la noi drept echipa unde au eşuat românii Torje şi Rusescu. Între timp, primul a plecat în Rusia, astfel că fostul stelist a rămas singurul conaţional la Osmanlispor. Pentru Rusescu, întâlnirea din această seară cu Steaua, echipa unde s-a consacrat, este una specială. Motivul e lesne de înţeles, de vreme ce încă nu s-au stins ecourile evoluţiilor pe care Rusescu le-a avut la Steaua în perioada 2011-2013.

Astfel, cel care a marcat golul victoriei roş-albaştrilor contra lui Chelsea (1-0) în urmă cu trei ani se pregăteşte acum să întoarcă armele. Fanii Stelei vor avea o senzaţie ciudată în această seară, în momentul în care îl vor vedea în teren pe adversarul Rusescu. Vârful român de 28 de ani nu e titular la Osmanlispor în partidele de campionat, însă antrenorul Mustafa Reşit Akcay se gândeşte să-i acorde lui Raul mai multă încredere în meciurile europene, chiar începând de astăzi. Să joci contra Stelei după ce ţi-ai făcut un nume în fotbal chiar la Steaua e o experienţă pe care Rusescu n-o va uita niciodată. În trecut, puţini stelişti au mai avut asemenea senzaţii. 

Sabin Ilie, cu Fenerbahce

Cronologic, primul a fost Sabin Ilie, în urmă cu aproape două decenii. În vara lui 1997, după un sezon fabulos în tricoul Stelei, atacantul a prins un transfer la Fenerbahce, iar în toamnă a revenit în Ghencea, ca adversar în primul tur al Cupei UEFA. La turul din România (0-0), Sabin a jucat un sfert de oră, iar în retur a fost integralist, dar n-a putut opri calificarea Stelei, care s-a impus la Istanbul cu 2-1. 

Adrian Ilie, cu Valencia

Peste numai un an, a venit rândul fratelui lui Sabin, mult mai cunoscutul Adrian Ilie, să se transforme în „duşman” al Stelei. În 1998, Adi Ilie abia ajunsese la Valencia de la Galatasaray şi era în formă maximă. Drept dovadă, fostul idol al galeriei steliste a marcat de două ori pe Ghencea într-un spectaculos 4-3 pentru „lilieci”. În returul de la Valencia, „Cobra” Ilie n-a jucat decât 30 de minute, într-un meci fără istoric, 3-0 pentru spanioli.

Mihăiţă Neşu, cu Utrecht

După şapte ani la Steaua (2001-2008), Mihăiţă Neşu a plecat în Olanda, la FC Utrecht, acolo unde avea să-şi încheie cariera, în mai 2011. Cu jumătate de an înaintea teribilei accidentări care îl ţine în continuare imobilizat, „Bişonul” Neşu a avut şansa unei „duble” confruntări cu echipa de suflet. Steaua şi FC Utrecht au făcut parte din aceeaşi grupă în sezonul 2010-2011 al Ligii Europa, iar Mihăiţă a fost titular în ambele dispute. A fost 1-1 în Olanda şi 3-1 pentru Steaua la Bucureşti, însă ambele formaţii au părăsit ulterior competiţia, din grupă calificându-se Liverpool şi Napoli.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net