Sebastian Colțescu a vrut să se sinucidă în 2008. Drama arbitrului care a indignat Europa cu o remarcă rasistă

Ultima actualizare:

    Sebastian Colţescu a făcut praf meciul Astra - SteauaFoto: arhiva Click!
Sebastian Colţescu a făcut praf meciul Astra - SteauaFoto: arhiva Click!

Numele lui Sebastian Colțescu face vâlvă în Europa, dar nu cu ceva onorabil, dimpotrivă. Toată etapa din Liga Campionilor a fost umbrită de scandalul cu tentă rasistă de la Paris, în care Sebastian Colţescu (43 de ani) a folosit apelativul „negru“ pentru a identifica un membru din stafful clubului Istanbul Başakşehir.

Jucătorii formației turce Bașakșehir au părăsit terenul în prima repriză a meciului cu PSG, de la Paris, din Liga Campionilor, după ce arbitrul român Sebastian Colțescu, 43 de ani, a folosit o expresie rasistă la adresa fostului fotbalist camerunez Pierre Webo, 38 de ani, antrenor secund la Bașakșehir. Ulterior, și parizienii au ieșit de pe gazon. Meciul de marți, 8 decembrie, a fost suspendat și se va relua miercuri, cu o altă brigadă de arbitri, a anunțat UEFA.

Cine e însă Sebastian Colţescu, autorul acestei gafe prin care şi-a compromis defintiv cariera şi a pătat şi imaginea arbitrajului românesc? „Adevărul“ prezintă povestea craioveanului de 43 de ani.

Tentativă de sinucidere în 2008

Sebastian Colțescu a mai fost protagonistul unui episod care a şocat lumea fotbalului românesc și care s-a petrecut într-un moment în care Colţescu era în stare de suspendare. El a fost oprit din delegări până la finalul turului, după gafele sale din partida Gaz Metan Mediaş – FC Braşov, scor 0-0, din etapa a V-a a Ligii I, care a avut loc la data de 22 august 2008. Lui Colţescu i s-a reproşat atunci că n-a acordat gazdelor două lovituri de la 11 metri şi că n-a eliminat doi jucători braşoveni. Extrem de afectat, Colţescu a fost filmat, ulterior, într-o seară de vineri, când încerca să se arunce de la fereastra apartamentului său din Craiova, de la etajul 3! Conform martorilor, bărbatul urla: „Lăsaţi-mă în pace! Nu intraţi!“.După ce un echipaj de descarcerare şi unul de poliţie au sosit la faţa locului şi au spart uşa apartamentului, Colţescu a fost convins să nu recurgă la un gest extrem. La vremea respectivă, întreg incidentul a fost comentat de Ion Crăciunescu, fost arbitru internaţional. Acesta a dezvăluit că centralul din Craiova s-a aflat chiar la a doua tentativă de sinucidere!

Citește întreaga poveste pe ww.adevarul.ro și ce a spus Colțescu despre tentativa de sinucidere

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net