S-a prăbuşit cu avionul şi acum e la antrenamente!

portar_folman.jpg

follmann
Portarul Jakson Follmann e din nou pe terenul de fotbal

Portarul Jakson Follmann, supravieţuitor al tragediei aviatice ce a omorât mare parte din echipa lui Chapecoense, a reluat pregătirea, deşi nu mai are piciorul drept.

În urmă cu un an lumea fotbalului a fost zguduită de o catastrofă. Brazilienii de la Chapecoense se deplasau în Columbia pentru manşa tur a finalei Copa Sudamericana, în compania celor de la Atletico Nacional, dar aproape de oraşul Medellin, avionul care-i transporta s-a prăbuşit. Au murit 71 de oameni şi doar şapte au supravieţuit. Printre cei rămaşi în viaţă e şi portarul Jakson Follmann, cel care acum două zile a reluat pregătirea. Piciorul drept i-a fost amputat, însă el are o proteză metalică ce i-a permis să se antreneze aproape de limitele normale. Goalkeeperul de 25 de ani care a învins moartea, nu vrea să renunţe la fotbal, ci îşi doreşte să apere poarta Braziliei la Jocurile Paralimpice din 2020. Mai mult, portarul – minune s-a şi căsătorit luna trecută cu iubita sa, Andressa Perkovski. Iar veştile bune continuă: Chapecoense s-a salvat de la retrogradare pe teren, după ce a refuzat să primească mila federaţiei braziliene, şefii forului propunându-le varianta ca indiferent de locul ocupat clubul să nu retrogradeze.

 

 

Loading...

Citește și

  • nunta accident aviatic

    La aproape un an de când a văzut moartea cu ochii, Jackson Follmann, unul dintre supravieţuitorii accidentului aviatic care a ucis aproape toată echipa Chapecoense, a avut parte de o mare bucurie.

  • Chapecoense, Copa Libertadores, avion, meci

    Chapecoense îşi revine după tragedia din noiembrie 2016, miercuri jucând primul meci în afara ţării de la căderea cu avionul care a provocat decesul a 19 jucători şi al antrenorului.