Românii invadează Turcia

Ultima actualizare:

    Cristi Săpunaru  semnase în vară  un contract pe  un an cu Astra
Cristi Săpunaru semnase în vară un contract pe un an cu Astra

Turcia nu este o ţară sigură din nici un punct de vedere, desele atentate teroriste şi regimul represiv al preşedintelui Erdogan îndemnând mai degrabă la fugă. Fotbaliştii nu se tem însă de nimic şi riscă, pentru a se îmbogăţi repede, într-un fotbal care încă plăteşte bine.

Constantin Budescu şi Cristian Săpunaru sunt ultimii doi jucători români care au ales această destinaţie, ignorând posibilele pericole. Turcii au mărit ofertele pentru ca situaţia explozivă să nu le gonească valorile şi un contract în „Ţara semilunei” rămâne un obiectiv pentru orice jucător care se îndreaptă spre apusul carierei. Astfel, după ce a dat un mare rateu în China, mijlocaşul împrumutat la Astra în prima parte a campionatului va încerca ceva tot bine plătit, dar mai puţin exotic şi mai aproape de casă. Fundaşul în vârstă de 32 de ani e însă pe alte coordonate. Săpunaru s-a cam săturat de fotbal fără plată şi după doi ani grei la Rapid, Pandurii şi Astra urmăreşte şi el partea financiară pentru că nici el nu întinereşte. Odată cu transferurile la Karabuk ale lui Budescu şi Săpunaru, numărul românilor legitimaţi la această echipă se ridică la şase. Asta pentru că sub comanda lui Igor Tudor se mai află fundaşii Valerică Găman şi Iasmin Latovlevic, mijlocaşul Cristian Tănase, dar şi atacantul Marius Alexe. În prima ligă turcă mai joacă însă alţi patru români, trei la trupe din capitala Ankara. Bogdan Stancu şi Cosmin Matei apără culorile lui Genclerbirligi, Raul Rusescu e legitimat la Osmanlispor, iar Ioan Hora, fostul golgheter al Pandurilor, joacă pentru Konyaspor.

Marc ne reprezintă în Liga a II-a

simeon stalpnicul png

La cei 10 fotbalişti români din prima ligă se adaugă fostul dinamovist, Andrei Marc, legitimat la echipa din al doilea eşalon, Şanliurfaspor. El e e cel mai vitregit de soartă din cauza poziţionării oraşului în care trăieşte. Şanliurfa e la câţiva kilometri de graniţa cu Siria şi foarte aproape de oraşul Alepo, unde încă se desfăşoară un război civil oribil. Marc a declarat chiar zilele trecute că în timpul unor raiduri aeriene s-a temut pentru viaţa lui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net