România - Ungaria. Aveam suzetă când ne băteau maghiarii

goian.jpg

Dorin Goian
Dorin Goian e o prezenţă constantă în naţională
Fotomontaj: Click!
Citeste tot despre: 

Dincolo de miza punctelor puse în joc în campania pentru Euro 2016, România trebuie să ducă astăzi mai departe seria de invincibilitate în disputele directe cu naţionala Ungariei. Vecinii noştri nu ne-au mai bătut de opt meciuri, ultima lor victorie fiind consemnată în urmă cu 33 de ani.

La 13 mai 1981, cu regretatul Costică Ştefănescu în teren, dar şi cu Anghel Iordănescu, Cămătaru şi Balaci, România pierdea cu 1-0 la Budapesta în preliminariile Mondialului din 1982. Era finalul unei ere în care Ungaria ne-a dat lecţii la fotbal, reuşind să se menţină neînvinsă în confruntările cu românii.

Cu ajutorul generaţiei lui Hagi, care a rupt blestemul maghiar în 1999 (2-0), roata s-a întors, iar acum Ungaria e cea care suferă de un complex de inferioritate.

 Mai exact, în ultimii 33 de ani, tricolorii au jucat de opt ori împotriva vecinilor de la Vest, bilanţul fiind de cinci victorii pentru noi şi trei rezultate de egalitate. De fiecare dată când s-a impus, naţionala noastră n-a primit gol, diferenţa de valoare fiind scoasă cel mai bine în evidenţă anul trecut, la acel 3-0 de pe Arena Naţională.

Ungaria a fost la un pas să rupă seria negativă în remiza de la Budapesta (2-2), atunci când stelistul Chipciu a egalat cu noroc în ultimul minut.

A trecut atât de mult timp de la ultima victorie a Ungariei în faţa României încât doar cei trecuţi de 40 de ani îşi pot aminti detalii legate de acel meci, disputată în 1981. Bineînţeles, dintre actualii jucători convocaţi de Piţurcă, cei mai mulţi nici nu erau veniţi pe lume. Practic, doar Goian şi Sânmărtean erau în viaţă atunci (ambii fiind născuţi în 1980), dar probabil aveau alte ocupaţii, în principal legate de ţinerea suzetei. Cât despre Piţurcă, avea 25 de ani şi era jucător la FC Olt Scorniceşti.

sanmartean.jpg

sanmartean
Sânmărtean e anunţat titular în echipa noastră
Fotomontaj: Click!

 

Loading...

Citește și