România - Polonia 0-3. Mai bine nu ne prezentam!

Ultima actualizare:

    Așa s-a marcat primul gol al polonezilorfoto: David Muntean
Așa s-a marcat primul gol al polonezilorfoto: David Muntean

Un meci care ar fi trebuit să ne menţină pe drumul sper Campionatul Mondial s-a încheiat cu un dezastru pentru România. Tricolorii au fost depăşiţi la toate capitolele de Polonia, care s-a impus cu un 3-0 chiar mai clar decât o arată scorul! În aceste condiţii, calificarea directă la Mondial e o himeră, în vreme ce barajul este şi el incert.

Cu 50.000 de spectatori în tribune e de presupus că o naţională este împinsă din spate spre victorie. Nu a fost cazul României, aseară, în faţa Poloniei, o formaţie pe care staff-ul nostru a analizat-o timp de o lună, dar din jocul căreia se pare că nu a înţeles nimic. Atât de mare a fost diferenţa de valoare dintre cele două echipe care s-au confruntat aseară pe „Arena Naţională”. Oaspeţii nu au stat mult pe gânduri, deschizând scorul în minutul 11, prin Grisicki, care a plecat de la aproape 50 de metri de poarta noastră şi a ridiculizat 5 români înainte de a-l executa pe Tătăruşanu printr-un şut din interiorul careului. În continuare, în locul unui asalt al românilor spre poarta adversă, am asistat la un atac continuu înspre careul nostru, polonezii trecându-şi în cont nu mai puţin de 9 ocazii de gol în prima repriză! Noi, în schimb, am avut un şut anemic spre poarta leşilor.

A doua parte a meciului a început mult mai bine pentru echipa noastră, la care s-a făcut simţită introducerea pe teren a lui Florin Andone, vârful spaniolilor de la La Coruna. Din păcate, fanii au întrerupt avântul jucătorilor noştri, petarda care aproape că l-a surzit pe Lewandowski dându-le polonezilor exact acele 5-6 minute de respiro de care aveau nevoie pentru a reintra în ghete. Pe încercările noastre de a egala, vedeta polonezilor, Lewandowski a demonstrat de ce este evaluat la 75 de milioane de euro. Mai întâi, în minutul 83, a majorat diferenţa printr-o execuţie cu piciorul stâng pe lângă un Tătăruşanu indecis. Finalul meciului a reprezentat exact diferenţa de valoare dintre cele două loturi: Dragoş Grigore, căpitanul României, legitimat la pnultima clasată din Qatar, l-a faultat clar în careu pe căpitanul Poloniei, Lewandowski, golgheterul campioanei Germaniei, Bayern Munchen. Acesta a marcat firesc, din penalty, în minutul 90+3, stabilind scorul final: 0-3.

După această înfrângere, şansele României de a mai prinde primul loc, direct calificant la Mondiale, tind spre zero. Rămâne în discuţie ocuparea locului secund, care duce în baraj, dar dacă nu se va schimba nimic în atitudinea jucătorilor noştri, şi ocuparea lui pare un vis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net