România a făcut o repriză de coșmar și a pierdut în Suedia

suedia-romania-fotbal-robin-quaison-ciprian-tatarusanu-epa-h_55076956.jpg

Ciprian Tătărușanu a avut trei intervenții salvatoare
Ciprian Tătărușanu a avut trei intervenții salvatoare în meciul din această seară
Foto: EPA

Echipa de fotbal a României s-a înclinat (1-2) în Suedia în primul meci din preliminariile Euro 2020

Spre deosebire de oamenii lui Cosmin Contra, care au irosit ocaziile de gol avute, scandinavii au fost mult mai pragmatici, profitând de erorile defensivei noastre. 
Prima jumătate de oră a fost echilibrată, atât Suedia, cât și România jucând pe contre. Din tabăra noastră au excelat Stanciu și Chipciu, care, după ce au conlucrat la două acțiuni periculoase (min. 5 și 9), au expediat și primele șuturi pe poarta adversă (min. 15 și 16). Olsen n-a avut, însă, emoții. Cum nu a avut nici la șuturile lui Răzvan Marin (min. 28), de la 20 de metri, și Stanciu, din lovitură liberă (min. 31). Și cum se întâmplă în fotbal ocaziile irosite s-au răzbunat. În decurs de opt minute, Suedia a marcat de două ori. Mai întâi prin Quaison (min. 33), din 6 metri, după gafele lui Manea și Grigore din careu. Iar apoi prin Claesson (min. 40), care a reluat în plasă mingea respinsă greșit de apărarea noastră.  
După pauză, naționala noastră a redus diferența prin Claudiu Keșeru, care a trimis în poartă, cu capul, balonul centrat de Răzvan Marin (min. 59). Și a mai avut câteva mari ocazii de gol prin care putea egala. E adevărat, și Suedia a fost pe punctul de a majora diferența, dar s-a opus salvator Tătărușanu. 
România a pierdut (1-2) meciul de debut deși a fost egala Suediei la posesie (50%) și cornere (3-3). Tot aseară s-au disputat alte două partide în grupa României: Malta – Feroe 2-1 și Spania – Novegia (disputat după închiderea ediției). În următoarea etapă, marți, 26 martie, de la 21.45, la Cluj, România va întâlni selecționata Insulelor Feroe. 

Claudiu Keșeru spune că ocaziile au venit ușor după pauză

Autor al golului României, atacantul Claudiu Keşeru a explicat revenirea echipei noastre din partea a doua a meciului: "La pauză eram toţi surprinşi de scor. Nu pot spune că s-a văzut chiar aşa diferenţă mare. Cred că în partea a doua am ieşit puţin mai îndrăzneţi, iar ocaziile au venit uşor şi natural. Păcat că nu am reuşit al doilea gol. Alta era soarta meciului. Cu siguranţă se putea mai mult în seara asta. Sunt încrezător pentru meciul cu Insulele Feroe", a declarat Keşeru la Pro TV.

Loading...

Citește și