Radu Drăgușin, al 49-lea român care a jucat în Serie A

Ultima actualizare:

    Radu Drăgușin a debutat la JuventusFOTO: Profimedia
Radu Drăgușin a debutat la JuventusFOTO: Profimedia

Radu Drăgușin, fundașul de 18 ani al celor de la Juventus a debutat duminică seară în Serie A, la doar 10 zile după ce jucase pentru torinezi și în Liga Campionilor.

Românul a fost introdus pe teren de antrenorul Pirlo în minutul 90 al meciului câștigat în deplasare, cu scorul de 3-1, în fața celor de la Genoa. El a intrat în locul olandezului Matthijs de Ligt și a devenit al 49-lea fotbalist român din istorie care a evoluat în Serie A. Primul este Radu Ștefan, care a strâns 315 meciuri la Lazio și al cărui record merge mai departe, cel puțin în acest sezon. Al doilea este Adrian Mutu, care a strâns 271 partide, la 6 echipe. ”Briliantul” e și golgheterul compatrioților noștri din Seria A, cu 103 goluri marcate. De asemenea, el este și singurul român care a mai jucat la Juventus, în afara lui Drăgușin, desigur. Pe locul trei în topul compatrioților care au evoluat în prima divizie italiană îl găsim pe câștigătorul Ligii Campionilor cu Inter, Cristian Chivu. Acesta a bifat exact 200 de partide, la AS Roma și la Inter.

Dintre jucătorii activi, în afara lui Drăgușin și a lui Ștefan Radu, îi mai avem în Serie A pe Ciprian Tătăruanu (AC Milan, 82 meciuri), Ionuț Radu (Inter, 51), Vlad Chiricheș (Sassuolo, 49) și Radu Marin (Cagliari, 11).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net