Primul 11 al Croaţiei, stabilit pe Facebook!

Ultima actualizare:

    Igor Stimac e primul selecţioner  din istoria Croaţiei care  apelează la ajutorul fanilor în  stabilirea tacticii de joc
Igor Stimac e primul selecţioner din istoria Croaţiei care apelează la ajutorul fanilor în stabilirea tacticii de joc

Naţionala Croaţiei pare sortită selecţionerilor nonconformişti. Asta pentru că după chitaristul cu cercel în ureche, Slaven Bilic, care i-a antrenat şase ani pe croaţi, a fost instalat Igor Stimac, care îşi dă şi el în petic.

Ultima găselniţă: i-a rugat pe fani să-i facă echipa pentru următorul meci. Anomalia de la naţionala Croaţiei nu este însă singura ieşire în decor în aceste zile destinate preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Brazilia 2014.

Igor Stimac este selecţionerul Croaţiei din iulie 2012, imediat după încheierea Campionatului European din Ucraina şi Polonia, când l-a înlocuit pe Slaven Bilic, plecat la Locomotiv Moscova. De atunci, fostul jucător al lui Hajduk Split n-a ieşit în evidenţă cu vreo extravaganţă, dar luni seara, părăsit de inspiraţie sau dorind doar să se amuze, a surprins pe toată lumea.

Pe pagina sa oficială de Facebook, pe care este foarte activ, Stimac le-a lansat o propunere incredibilă fanilor săi şi ai naţionalei Croaţiei: „Propuneţi-mi un prim 11 cu care să încep marţi, (nr. azi), meciul cu Ţara Galilor şi cea mai interesantă propunere o voi premia cu un tricou oficial de joc!", a scris acesta, iar rezultatul n-a întârziat să apară. Peste 2.500 de persoane din lista sa s-au şi grăbit să-i alcătuiască echipa în cele mai inedite moduri. Rămâne de văzut diseară dacă va ţine cont de propuneri şi dacă totul va ieşi bine pentru croaţi.

Click! spune

În vârstă de 45 de ani, Stimac e fost internaţional croat. El a jucat în 53 de meciuri şi a marcat două goluri pentru ţara sa, cu care a participat la turneul final al CM din 1998, atunci când a eliminat România în optimile de finală. La nivel de club a jucat la Hajduk Split, la Derby County şi la West Ham United.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net