Prima manșă a barajului de promovare în Liga 1 va avea loc la Cluj

hermannstadt.jpg

Jucătorii de la FC Hermannstadt au cântat alături de fani după victorie
Jucătorii de la FC Hermannstadt au cântat alături de fani după victorie
FOTO: Sportpictures.eu
Citeste tot despre: 

Finalul de sezon din Liga 1 a fost unul plin de suspans. A doua retrogradată direct în liga secundă a fost stabilită abia în minutul 6 al prelungirilor meciului dintre Hermannstadt și Dunărea Călărași.

Partida de la Sibiu, decisivă pentru stabilirea ultimei echipe picate din prima divizie, a avut de toate: a început mai târziu cu jumătate de oră din cauza condițiilor meteo, oaspeții (care aveau nevoie de o remiză pentru a merge în baraj) au deschis scorul în minutul 77 prin Stelian Filip, iar salvarea era ca și rezolvată. Numai că astrele au vrut altfel și, după ce Tsoumou a egalat în minutul 85 pentru gazde, sibienii au reușit să obțină și victoria, în minutul 90+6. Eroul meciului a fost Lendric, iar golul lui a făcut să ”explodeze” banca de rezerve a ardelenilor. ”De când eram jucător n-am mai trăit o aşa bucurie. Ca antrenor nu mă pot lăuda cu aşa ceva. Felicit jucătorii, spectatorii. Multă lume nu ştie. Ai condiţii de liga a patra şi vrei să rămâi în Liga I. E o minune că mai jucăm încă barajul. Vor fi două meciuri extrem de grele la baraj. U Cluj e o echipă cu tradiţie, chiar am mulţi prieteni acolo. Le-am zis că era mai bine pentru ei să fi promovat direct. Avem două meciuri extraordinar de grele, trebuie să ne bucurăm astăzi, dar de mâine să ne pregătim”, a declarat Vasile Miriuță, antrenorul învingătorilor. El a explicat și cum a trăit finalul partidei: ”A fost 1-0, m-am uitat pe ceas, am văzut câte minute mai sunt, am zis că poate ne ajută Dumnezeu să egalăm repede şi să ne ducem să marcăm al doilea gol. A ratat Tsoumou acea ocazie, a căzut cerul pe mine, dar cu acest public minunat şi cu aceşti jucători fantastici ne-am dus mai departe şi am câştigat”, a mai spus Vasile Miriuţă, la Telekom Sport.

Acum, pentru Hermannstadt urmează o nouă finală. Este vorba de barajul pentru menţinere/ promovare în Liga 1, care se va disputa în sistem tur-retur. Adversara sibienilor va fi ocupanta locului 3 din Liga 2, ”U” Cluj. Conform tragerii la sorți efectuate la FRF, gazdele dublei manșe vor fi clujenii, partida urmând să aibă loc pe 8 iunie. Meciul retur se va disputa pe 12 iunie, la Sibiu. Câştigătoarea acestui baraj va evolua în sezonul 2019/ 2020 în Liga 1.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1