Piţurcă, nu te mai umfla în pene!

Ultima actualizare:

    Victoria obţinută anul trecut de Maxim şi coechipierii săi  în Grecia contează mai puţin în clasamentul FIFA decât succesul cu Insulele Feroe de anul acesta
Victoria obţinută anul trecut de Maxim şi coechipierii săi în Grecia contează mai puţin în clasamentul FIFA decât succesul cu Insulele Feroe de anul acesta

Fostul selecţioner Victor Piţurcă a deschis „războiul” cu Anghel Iordănescu, lăudându-se cu performanţele obţinute de România sub comanda sa, în perioada 2011-2014. Piţi nu ştie însă criteriile după care FIFA alcătuieşte clasamentul mondial al echipelor naţionale.

Rămas „şomer” după despărţirea de echipa saudită Al-Ittihad, Victor Piţurcă pare să regrete faptul că a plecat în 2014 de la cârma echipei naţionale. Într-o perioadă în care jocul şi rezultatele tricolorilor scârţâie din toate încheieturile, Piţi a sărit în apărarea locului 7 pe care se află în prezent naţionala în clasamentul FIFA.

UEFA a decis ca România să joace fără spectatori meciul cu Finlanda, de pe 8 octombrie
UEFA a decis ca România să joace fără spectatori meciul cu Finlanda, de pe 8 octombrie

„E o mare greşeală ce a spus Iordănescu, că e un loc mincinos. Sunt puţin supărat pe el. Eu echipa asta am luat-o de pe locul 56 şi am dus-o pe 7. Eu am dus-o, asta e echipa făcută de mine. N-a fost nici o conjunctură, s-a jucat numai cu adversari top-class”, a declarat Piţurcă la DolceSport. Fostul selecţioner s-a hazardat însă, necunoscând felul în care FIFA stabileşte lunar ierarhia.

Astfel, în calcul sunt luate rezultatele din ultimii patru ani (în cazul nostru, în perioada 2012-2015), dar într-o proporţie diferită. Astfel, ca exemplu, dacă victoria cu Insulele Feroe din 2015 contează sută la sută, succesul de la Istanbul din 2012 contra Turciei e „diluat” considerabil de FIFA, valorând în proporţie de numai 20%. Aşadar, România a strâns în acest an 786 de puncte, toate sub comanda lui Iordănescu, adică mai mult de 60% din totalul de 1.175 de puncte care i-au urcat pe tricolori pe locul 7. Punând la socoteală şi cele două victorii din 2014 (cu Irlanda de Nord şi cu Danemarca), procentul lui „Tata Puiu” se apropie de 70%, în timp ce Piţurcă rămâne cu restul de 30 de procente.

Ne-au închis porţile pentru rasism!

Piţurcă spune că el a dus naţionala României pe locul 7 în lume, dar contribuţia sa a fost de numai 30%
Piţurcă spune că el a dus naţionala României pe locul 7 în lume, dar contribuţia sa a fost de numai 30%

Incidentele provocate de fanii naţionalei la dubla cu Ungaria şi Grecia au avut consecinţe foarte grave pentru echipa naţională. Bătaia dintre stelişti şi dinamovişti, de la Budapesta, precum şi scandările rasiste şi torţele aruncate pe gazonul Arenei Naţionale la returul cu grecii, au fost sancţionate dur de UEFA. Pentru prima infracţiune, FRF a primit o amendă de 50.000 de euro, iar pentru comportamentul de la jocul de pe 7 septembrie o amendă de 60.000 de euro şi un joc cu porţile închise.

Practic, asta înseamnă că românii nu vor putea sărbători pe Arena Naţională joi, 8 octombrie, o eventuală victorie cu Finlanda, care ne-ar putea califica matematic la Campionatul European din Franţa. Suporterii naţionalei sunt astfel obligaţi să sufere în faţa televizoarelor din cauza unor huligani sau să meargă în Feroe, pe 11 octombrie, dacă vor să-şi ia personal la revedere de la tricolori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net