Pierderi de 500 milioane de euro în fotbalul italian din cauza pandemiei de COVID-19

roma-juventus-gettyimages-1228752969.jpg

AS Roma și Juventus Torino au jucat pe Stadionul Olimpic care a fost aproape gol
AS Roma și Juventus Torino au jucat pe Stadionul Olimpic care a fost aproape gol
Foto: Guliver / GettyImages

Criza sanitară provocată de pandemia de COVID-19 a afectat serios și fotbalul din Italia. Cum competiția a fost întreruptă în martie trecut și până în iulie, iar meciurile s-au reluat cu porțile închise Lega Calcio acuză o pierdere financiară de peste 500 milioane de euro.

Pentru a mai atenua aceste efecte, liga a propus creșterea numărului de privitori acceptați la partidele din Serie A. Director general la Lega Calcio, Luigi De Siervo a declarat: „Întreg sistemul este pe marginea prăpastiei”. În acest moment, în tribune e permis accesul a maximum 1.000 de spectatori. Cum numărul cazurilor persoanelor infectate cu COVID-19 a crescut în ultimul timp, Guvernul de la Roma se opune ideii de a se mări numărul spectatorilor.
Potrivit lequipe.fr, una dintre soluțiile găsite pentru atenuarea efectelor crizei sanitare ar reprezenta-o vinderea unei participări minoritare unei societăți nou create care să gireze drepturile de difuzare a meciurilor din campionat în următorii zece ani. S-au arătat interesate de această preluare două  societăți private, CVC Capital Partners și Bain Capital. În acest sens, o reuniune a fost programată în 10 octombrie.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1