Petrolul Ploiești se confruntă cu cazuri de COVID-19 și și-a amânat meciul de la Arad

petrolul_rps7644.jpg

Petrolul Ploiești se confruntă cu mai multe cazuri de fotbaliști infectați cu COVID-19
Petrolul Ploiești se confruntă cu mai multe cazuri de fotbaliști infectați cu COVID-19
Foto: sportpictures.eu

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, astăzi (joi, 2 iulie), departamentul său de competiții a amânat meciul UTA – Petrolul Ploieşti, programat sâmbătă, 4 iulie, în prima etapă din Play-Off-ul ediției 2019/2020 a Ligii 2. Decizia a fost luată după ce şase persoane din cadrul grupării prahovene au fost testate pozitiv cu COVID-19. De asemenea, a fost depistat pozitiv la noul coronavirus şi un arbitru care nu va mai fi delegat la meciurile din divizia a doua.

Pe site-ul oficial al FRF se specifică faptul că „având în vedere discuţiile avute cu reprezentanţii celor șase formaţii implicate în play-off-ul Ligii 2, în cadrul ultimei videoconferinţe, pentru a stabili modul de acţiune pe mai multe scenarii posibile, partida UTA Arad – FC Petrolul Ploieşti, programată sâmbătă, 4 iulie, la Arad, a fost amânată. Meciul va fi reprogramat în prima dată disponibilă. De asemenea, Federaţia Română de Fotbal precizează că partidele amânate, în cazul în care vor exista mai multe, vor fi reprogramate în ordinea amânării acestora şi utilizând toate datele disponibile din calendarul competiţional. DSP Prahova a demarat o anchetă epidemiologică la clubul din Ploieşti”.
În legătură cu cavalerul  fluierului depistat pozitiv, Federaţia Română de Fotbal a anunat că „lotul pentru Liga 1 şi meciurile ce urmează a se disputa în Liga 2 cuprinde 70 de arbitri. Aceştia au efectuat până acum trei teste, de la începutul lunii iunie şi până în prezent. Costurile acestor testări sunt suportate integral de Federaţia Română de Fotbal. Arbitrul depistat pozitiv nu va mai fi delegat în acest final de sezon. Conform anchetei epidemiologice declanşate, s-a constatat că arbitrul s-a infectat la locul de muncă, în afara activităţii sportive”, s-a subliniat pe site-ul FRF.
 
Campionatul de fotbal al României - Liga 2
Play-Off
Etapa 1
Vineri, 3 iulie, ora 17.00

Turris-Oltul Turnu Măgurele – Campionii FC Argeș
Marți, 7 iulie, ora 20.00
CS Mioveni – Fotbal Club Rapid
Meciul UTA Arad – FC Petrolul Ploiești a fost amânat
Etapa a 2-a (11 iulie)
Petrolul - Rapid
FC Argeș - Mioveni
UTA - Turnu Măgurele
Etapa a 3-a (18 iulie)
Turnu Măgurele - Petrolul
Mioveni - UTA
Rapid - FC Argeș
Etapa a 4-a (25 iulie)
Petrolul - FC Argeș
UTA - Rapid
Turnu Măgurele - Mioveni
Etapa a 5-a (1 august)
Mioveni - Petrolul
Rapid - Turnu Măgurele
FC Argeș - UTA
Clasament la zi
1.UTA Arad 25p

2.CS Mioveni (*) 20p
3.Turris-Oltul Turnu Măgurele (*) 20p
4.Campionii FC Argeș 19p
5.FC Petrolul Ploiești 19p
6.Fotbal Club Rapid (*) 19p
(*) echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.
 

Loading...