Pedrazzini, de la FCSB la Juventus

Ultima actualizare:

O altfel de Academie de fotbal s-a deschis în sectorul 1 al Capitalei la începutul acestei luni. Este vorba de Juventus Academy România. ”În primul an vom avea 300 de copii, apoi din anul următor ne vom extinde. Antrenorii și metodologia de lucru vor veni de la ”squadra mamă”, dar vom avea și antrenori români”, afirmă Luigino Pellegrini, un italian stabilit de mai bine de 20 de ani în România și care lucrează la acest proiect de aproape patru ani. Inaugurarea va avea loc însă la toamnă.

Massimo Pedrazzini, fost antrenor al echipei Steaua, a fost numit general manager al Juventus Academy Bucureşti, Academia de Fotbal deschisă de campioana Italiei în România. Pedrazzini a fost prezentat în cadrul unui eveniment organizat chiar de Ziua Copilului, care a inclus antrenamentul oficial al celor 37 de copii care vor participa, în perioada 11-15 iulie, la Campionatul Mondial al Academiilor de Fotbal Juventus.

Luigino Pellegrini a fost impresarul lui Roberto Baggio în perioada de glorie a celui poreclit ”Il Divin Codino”. Acesta a ajuns pentru prima oară pe plaiurile mioritice în 1996, la rugămintea unui partener de afaceri. Este căsătorit cu Mihaela, care l-a susținut în proiectul Juventus de la început, și are trei copii. ”Vom deschide un loc bun de a face sport, de a forma oameni, nu doar fotbaliști. Eu garantez că la meciurile Academiei Juventus nu veți vedea mașini de poliție, de frica certurilor între părinți, nu veți vedea parinți la terenul de antrenament. OK, părinții vor fi implicați la diverse acțiuni de voluntariat, dar nu vor da indicații copiilor în timpul antrenamentelor și meciurilor”.

Înscrierile la Academia Juventus au început deja, iar baza de antrenament va fi în sectorul 1 al Capitalei. Dacă la Torino, se antrenează în culorile lui Juve 1.280 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, printre care și fiul lui Cristiano Ronaldo, la București nu vor fi mai mult de 300 în primul an. ”Din 2020 vom face și echipe de 11 contra 11, dar la început ne vom concentra pe etapa de inițiere. Vom pune bazele Academiei. Vom avea mai multe grupe valorice, dar nu se vor numi prima grupă sau a doua, ci grupa verde, roșie, albă. Nu trebuie să știe copilul la ce grupă valorică este, pentru că nu vrem în niciun moment să punem presiune pe ei. Noi vom încerca tot timpul să-I încurajăm”, afirmă cel care a organizat mai multe tabere de pregătire, atât vara, cât și iarna, cu antrenori de la Juventus. ”După taberele pe care le-am organizat am primit un feed-back pozitiv. Acum, în luna iunie ne pregătim pentru tabăra de la Cluj. Eu zilnic primesc telefoane de la părinți: ”când deschidem”, pentru că au văzut că totul este organizat așa cum trebuie. Vom merge în fiecare an la turnee internaționale, precum Juventus World Cup Academy, unde participă academiile din toată lumea a lui Juve, dar vom organiza și noi turnee internaționale. Totodată, nu vom neglija partea educațională. Se vor oferi burse copiilor”, ne-a mai mărturisit Luigino Pellegrini, care îl va aduce și pe Roberto Baggio în România. Nu pentru vănătoare, așa cum a venit acesta în alți ani, ci pentru a inaugura noua academie de fotbal din Capitală. Vizita va avea loc la toamnă, atunci când va avea loc și inaugurarea oficială: ”Roberto Baggio a terminat Coverciano, dar a antrenat doar două zile la Academia de la Vicenza, clubul la care a crescut. Nu i-a plăcut mediul fotbalului de acum. Sper să-i placă la noi. Toți vor rezultate încă de la copii. Eu aș fi de acord să se renunțe la clasament la competițiile de copii”.

Juventus Academy Bucureşti îşi va desfăşura activitatea, din această toamnă, la Baza Sportivă din Complex Agronomie. Antrenori de la campioana Italiei, secondaţi de colegi români, vor pregăti pentru performanţă copii cu vârste între 5 şi 12 ani, după metodologia utilizată de Juventus la toate categoriile de jucători. Fiecare copil înscris la Academie va primi echipament original Juventus, va beneficia de asigurare medicală individuală şi va participa la trei antrenamente şi un meci de fotbal săptămânal. De asemenea, vor fi organizate mai multe activităţi educaţionale pentru copii şi părinţii acestora: cursuri de limba italiană, campanii şi evenimente anti-bullying, întâlniri cu psihologii Academiei, cursuri de nutriţie etc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net