Pe umerii lor stă CFR-ul. Apărarea beton a ardelenilor îi menţine lideri

fotbal-cfr-cluj-steaua-078.jpg

Ardelenii sunt pe primul loc datorită unei apărări de fier care a încasat doar 10 goluri în 16 etape. Iar pentru asta sunt „vinovaţi” Arlauskis, Manea, Vinicius, Mureşan şi Camora
FOTO: Sportpictures.eu

Liderul primeşte vineri vizita ultimei clasate şi în mod normal nu ar trebui să vedem vreo surpriză. Voluntariul marchează puţin, iar CFR-ul primeşte gol foarte greu. De fapt, acesta este şi marele secret al trupei lui Conceicao în acest sezon, pentru că nici Ţucudean şi compania nu rup porţile adverse. Clujenii au câştigat multe meciuri la limită, iar asta nu ar fi fost posibil fără o defensivă beton.

În fotbal se spune că atacanţii vând biletele, dar apărătorii câştigă meciurile, iar această maximă pare să se confirme foarte bine la CFR Cluj. Ţucudean, Deac şi Omrani sunt vedetele locale cerute cel mai des de camerele de luat vederi, dar greii sunt mai în spate, în penumbră. De acolo fac o treabă excelentă şi oferă echipei acea siguranţă fără de care victoriile n-ar mai curge în valuri. Totul pleacă din poartă, acolo unde Giedrius Arlauskis face minuni. O singură dată a primit lituanianul mai multe de un gol, în unica înfrângere, scor 1-2 cu Viitorul, iar în şapte partide a închis poarta total. Mai mult decât atât, el îi conduce magistral pe cei patru fundaşi din faţa sa, trei veterani şi un puşti care o menţin pe CFR la cota de 10 goluri primite până acum în sezonul 2018-2019.

Camora e de opt ani la Cluj

Cristi Manea s-a integrat perfect în angrenaj la al doilea sezon al său pentru feroviari şi pare bătut în cuie în banda dreaptă. Internaţionalul în vârstă de 21 de ani s-a maturizat foarte mult şi a jucat în 14 din cele 16 meciuri ale stagiunii, în celelalte două fiind menajat şi luând loc pe banca de rezerve. În centru, Paulo Vinicius, la cei 34 de ani ai săi, face o treabă minunantă şi se vede că nu degeaba a îmbrăcat în peste 160 de partide tricoul celor de la Braga, Leiria şi Boavişta în prima ligă portugheză. Lusitanul mai are o calitate: e perfect compatibil cu Andrei Mureşan, iar cei doi formează un cuplu de apărători sudat şi imposibil de trecut.

Manea face legea în banda dreaptă

Experienţa e punctul lor forte, Mureşan ajungând şi el la 33 de ani şi la al patrulea sezon consecutiv în Gruia. Mai important decât toţi este însă legendarul, de acum, Mario Camora, căpitanul CFR-ului. Acesta se află la al optulea sezon la Cluj, unde a câştigat două titluri, o Cupă a României şi o Supercupă, culmea, la o distanţă de şase ani între el. Nu a plecat de la CFR nici în vremurile grele şi acum, la 32 de ani, culege roadele. E unul dintre cei mai puternici fundaşi din România şi ardelenii sunt acolo sus şi pe umerii lui.

16-17-arlauskis-poza.jpg

Giedrius Arlauskis apără excelent la CFR Cluj
Foto: Click!

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1