Patru puncte din şase şi suntem la Euro! Calculele naţionalei de tineret

Ultima actualizare:

    Florinel Coman e una dintre armele ofensive ale lui Mirel Rădoi
Florinel Coman e una dintre armele ofensive ale lui Mirel Rădoi

Naţionala Under 21 a României are nevoie de o victorie şi un egal în partidele de acasă cu Bosnia (marţi) şi Ţara Galilor (în octombrie).

În timp ce naţionala mare e abia la început de drum în campania pentru Euro 2020, emoţiile sunt mult mai mari pentru reprezentativa de tineret. De altfel, inclusiv preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a pus echipa Under 21 pe primul plan în această toamnă.”Sincer, îmi doream mai mult o victorie în Portugalia decât una cu Muntenegru, ţinând cont că Liga Naţiunilor nu te duce direct la Campionatul European”, a declarat şeful fotbalului românesc. Într-adevăr, după succesul cu 2-1 din Portugalia, tineretul lui Mirel Rădoi a ajuns într-o situaţie extrem de favorabilă pentru calificarea la Euro 2019, competiţie care va avea loc în Italia şi San Marino.

Marţi, la Ovidiu, în meciul de pe teren propriu cu Bosnia, România poate tranşa aproape definitiv bătălia pentru primul loc în grupă, singurul care duce direct la turneul final. Cu o victorie, tricolorii mici i-ar egala la puncte pe ex-iugoslavi, dar ar avea un meci în minus, plus avantajul la „directe”. Mai mult, programul ultimelor două etape, din luna octombrie, ne avantajează, România urmând să joace tot acasă, cu codaşele Ţara Galilor şi Liechtenstein. ”Trebuie neapărat să câştigăm cu Bosnia. Şi un egal ne dă şanse mari, dar nu e bine să pregătim meciul la egal. E un avantaj că suntem la mina noastră. Din cele trei meciuri avem nevoie de şapte puncte”, a explicat Răzvan Burleanu. Cum ultimul meci, cel cu Liechtenstein, pare câştigat dinainte, misiunea naţionalei Under 21 se reduce la întâlnirile cu Bosnia şi Ţara Galilor, în care trebuie să strângem patru puncte din şase posibile.

Clasamentul grupei

1. Bosnia      18p (8 meciuri)

2. România  15p (7 meciuri)

3. Portugalia 13p (7 meciuri)

4. Ţara Galilor    10p (7 meciuri)

5. Elveţia     7p (8 meciuri)

6. Liechtenstein  0p (7 meciuri)

*Se califică la Euro 2019 prima clasată, în timp ce patru dintre cele nouă echipe clasate pe locurile secunde vor disputa un play-off.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net