Ovidiu Haţegan merge la Euro!

Ultima actualizare:

    Haţegan avea doar 9 ani când din România a fost ultimul arbitru la EuropeneFoto: Mediafax
Haţegan avea doar 9 ani când din România a fost ultimul arbitru la EuropeneFoto: Mediafax

După ce naţionala României s-a calificat la Campionatul European, după o pauză de opi ani, a venit şi rândul arbitrajului autohton să aibă realizări notabile.

Centralul Ovidiu Haţegan a fost anunţat marţi (15 decembrie) că face parte din lotul celor 18 ”cavaleri ai fluierului” care vor oficia la partidele de la turneul final din Franţa, de anul viitor. În vârstă de 35 de ani şi arbitru FIFA din 2008, Ovidiu Haţegan, care a debutat în Liga I în 2006, a fost promovat la 21 iulie în categoria Elite, prima grupă valorică a arbitrajului european. România are astfel, pentru prima dată de la inaugurarea noului sistem de clasificare a arbitrilor, un reprezentant în cea mai importantă categorie a UEFA.

În acest sezon, Haţegan a arbitrat trei meciuri din grupele Ligii Campionilor, Dinamo Zagreb - Arsenal, scor 2-1, Şahtior Doneţk - Malmö, scor 4-0, şi Benfica - Atletico Madrid, scor 1-2. De asemenea, el a condus două meciuri din preliminariile Euro-2016, Georgia - Scoţia, scor 1-0, şi Macedonia - Ucraina, scor 0-2. Brigăzile de arbitri vor fi formate dintr-un central, doi asistenţi şi doi arbitri adiţionali. Majoritatea asistenţilor şi adiţionalilor va fi din aceeaşi ţară cu centralul. Brigăzile de arbitri vor fi anunţate în februarie 2016. Toţi arbitrii vor participa la mai multe stagii de pregătire.

Susţinut de Collina

Ascensiunea lui Haţegan se bazează nu doar pe valoare, ci şi pe susţinerea pe care arădeanul o are din partea fostului mare arbitru italian Pierluigi Collina. Acesta a fost impresionat de calităţile lui încă de acum 4 ani, iar acum, când e şeful arbitrilor la UEFA, a avut un cuvânt decisiv în promovarea lui Haţegan în categoria Elite. Acolo sunt incluşi cei mai valoroşi cavaleri ai fluierului din Europa, din rândurile lor alegându-se numele celor care conduc meciuri la turneele finale ale Europenelor sau partide din Liga Campionilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net