Numai una-i norocoasă!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Grecia, Croaţia, Portugalia sau Ucraina? Cu cine vom pica la barajul pentru Mondialul din Brazilia din 2014?  Click! a analizat punctele forte şi cele slabe ale posibililor adversari care vor fi mâine, de la ora 15.00, în urnă la tragerea la sorţi.

Grecia - Considerată de mulţi oameni de fotbal şi chiar de unii „tricolori" drept cel mai accesibil oponent, formaţia pregătită de portughezul Fernando Santos ocupă locul 12 în clasamentul FIFA. În campania de calificare a reuşit să adune 25 de puncte şi a impresionat prin forţa defensivă. În cele zece meciuri au încasat doar 4 goluri, fiind devansaţi la acest capitol doar de Spania, care a încasat 3 goluri în grupa sa.

Principalul punct slab al elenilor îl reprezintă vârsta înaintată a jucătorilor, veteranul fiind Karagounis, 36 de ani, primul în topul selecţiilor -129 .

simeon stalpnicul png

Portugalia - „Bestia neagră" a acestui baraj este Portugalia. Conduşi din teren de Cristiano Ronaldo - cu evoluţii mult mai slabe la lotul reprezentativ, decât la echipa sa de club, Real Madrid - formaţia antrenată de Paolo Bento a avut un parcurs fluctuant în preliminarii, înregistrând rezultate surprinzătoare, ca egalul 1-1, acasă cu Israel. Cu o echipă în care se regăsesc fotbalişti cotaţi la zeci de milioane de euro şi legitimaţi la cluburi tari pe de pe continent (Pepe, Coentrao, Cristiano Ronaldo -Real Madrid, Postiga - Valencia, Moutinho - Monaco), Portugalia a ajuns pe locul 14 în clasamentul mondial şi a fost „aruncată" la baraj având un singur punct mai puţin faţă de Rusia.

simeon stalpnicul png

Croaţia - Haosul din sânul naţionalei ar putea fi un avantaj în condiţiile în care sorţii ne vor scoate în cale această echipă. Croaţii şi-au demis antrenorul fix înainte de baraj, în locul lui Igor Stimac fiind instalat Niko Kovaci, fost fotbalist cu 83 de selecţii şi 15 goluri marcate pentru prima reprezentativă. Au terminat preliminariile la mare distanţă -9 puncte- de liderul grupei, Belgia, şi au avut un bilanţ de cinci victorii, două egaluri şi trei înfrângeri. Cu toate astea, „numele grele" din lot: Srna, Modric sau Eduardo, Mandzukic reprezintă un real pericol pentru orice formaţie.

simeon stalpnicul png

Ucraina - Naţionala din spaţiul Ex-Sovietic este de evitat! Cel puţin asta este opinia lui Mircea Lucescu, antrenor care şi-a argumentat opinia scoţând în evidenţă forţa grupului format de tehnicianul Mihail Fomenko. Aflaţi pe locul 26 în lume şi cu o singură prezenţă la un turneu final mondial, ucrainienii mizează mult pe Iarmolenko, fotbalistul lui Dinamo Kiev fiind şi cel mai valoros din lot -17 milioane de euro. Ultima întâlnire cu Ucraina a însemnat şi primul insuuces din istorie în faţa lor, 3-2, în 2010 într-un meci amical.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net