Nu se mai satură să câştige

Ultima actualizare:

    2017. Ultima victorie  a fost şi cea  mai clară: 4-1  cu JuventusFoto: Gettyimages
2017. Ultima victorie a fost şi cea mai clară: 4-1 cu JuventusFoto: Gettyimages

În vitrina de trofee a „galacticilor” de la Real a ajuns o nouă Ligă a Campionilor, madrilenii confirmându-şi statutul de cea mai galonată echipă din istoria fotbalului.

După 4-1 în finala de la Cardif cu Juventus, Real Madrid a devenit primul club care reuşeşte să-şi apere cu succes supremaţia europeană în actualul format al competiţiei (începând din 1992). Mergând mai departe, ultima formaţie care a legat două victorii în cea mai tare competiţie a Bătrânului Continent a fost marea echipă a lui AC Milan, în 1989 (finala cu Steaua) şi 1990.

Dominaţia instaurată de Real în Europa e una apăsătoare pentru celelalte mari cluburi, „albii” câştigând trei din ultimele patru ediţii ale Ligii Campionilor (2014, 2016 şi 2017).De asemenea, Real Madrid s-a transformat într-o specialistă a finalelor.


    1998. Au cucerit  trofeul după 1-0  cu Juventus
1998. Au cucerit trofeul după 1-0 cu Juventus

În ultimii 25 de ani, de când a fost înfiinţată Liga Campionilor „galacticii” au jucat de şase ori în ultimul act (1998, 2000, 2002, 2014, 2016 şi 2017) şi de fiecare dată au triumfat.


    2000. Au învins  Valencia cu 3-0
2000. Au învins Valencia cu 3-0

Un alt detaliu statistic impresionat e faptul că cele 12 coroane europene cucerite de-a lungul timpului sunt egalate de suma succeselor înregistrate de următoarele două cluburi (AC Milan are 7, iar Bayern, Barcelona şi Liverpool câte 5).

Dincolo de meritele jucătorilor, în frunte cu Cristiano Ronaldo, Real Madrid a ajuns la aceste cifre extraordinare cu ajutorul unui antrenor genial.


    2002. Au trecut cu  2-1 de Bayer  Leverkusen
2002. Au trecut cu 2-1 de Bayer Leverkusen

Deşi aflat la începuturile carierei de tehnician, Zinedine Zidane s-a dovedit în primul rând un bun pedagog, reuşind să ţină în frâu un vestiar plin de vedete.„Nici în vis nu ne puteam dori mai mult în acest an. Am câştigat titlul în Spania şi am ajuns în finala Ligii Campionilor pentru al doilea an consecutiv”, a spus Zidane.


    2014. Au învins, după  prelungiri, cu  4-1, de Atletico
2014. Au învins, după prelungiri, cu 4-1, de Atletico

Practic, francezul e doar al doilea antrenor din istorie care a luat două trofee supreme în Europa la debutul ca antrenor. Primul a fost ibericul Jose Villalonga, care i-a adus Realului primele două Cupe ale Campionilor, în 1956 şi 1957.


    2016. Campioana  s-a decis la  penalty-uri,  tot cu Atletico
2016. Campioana s-a decis la penalty-uri, tot cu Atletico

Super-defensiva lui Juve, desfiinţată de Real

Juventus s-a prezentat la finala cu Real Madrid cu performanţa de a fi primit doar trei goluri în actuala ediţie a Ligii Campionilor. Ei bine, la Cardiff, Gigi Buffon a scos mingea din plasă de patru ori. Pentru veteranul italian de 39 de ani a fost o umilinţă cu care s-a întâlnit rar în carieră.

„Rămâi cu gura căscată în câteva rânduri şi totul se năruie. În repriza a doua a ieşit la iveală clasa, forţa şi atitudinea lor de a câştiga aceste meciuri”, a recunoscut Buffon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net