Neymar Jr a scăpat cu două etape de suspendare după incidentele din meciul PSG - OM

neymar-alvaro-epa-efe-h_56340510.jpg

Neymar Jr l-a acuzat de rasism pe Alvaro Gonzalez
Neymar Jr l-a acuzat de rasism pe Alvaro Gonzalez
Foto: EPA-EFE

Comisia de Disciplină a Ligii Fotbalului Profesionist din Franța a analizat, miercuri, 16 septembrie, incidentele produse în prelungirile meciului Paris Saint-Germain - Olympique de Marseille (0-1), din etapa cu numărul 3 a Ligue 1. După câteva ore de dezbate, spre miezul nopții au fost stabilite și sancțiunile.

O suspendare de şase meciuri i-a fost aplicată mijlocaşului Layvin Kurzawa (PSG), cel de la care s-a iscat toatâ încăierarea. Vinovat că a replicat la provocare, Jordan Amavi (OM) va vedea din fața televizorului următoarele trei partide ale formației sale. Altercația celor doi a fost sancționată în baza articolului 13 din Regulamentul Disciplinar al Federației Franceze de Fotbal (FFF), care se referă la acte de brutalitate, lovituri. 
Sancționați au mai fost Neymar JR și Leandro Paredes (PSG), care nu vor putea evolua în două meciuri (plus unul cu suspendare), fiecare, în timp ce Dario Benedetto (OM) va rămâne pe margine la unul singur. Comisia a constatat că acel conflict dintre Neymar și Gonzalez n-a fost legat direct de cel dintre Kurzawa și Amavi. Tocmai de aceea pedeapsa aplicată brazilianului n-a fost mai aspră. 
Comisia de Disciplină a precizat că va ancheta acuzaţiile de rasism formulate de Neymar Jr la adresa lui Alvaro Gonzalez (Marseille). Suspectat că ar fi scuipat în direcţia lui Gonzalez, Angel Di Maria (PSG) a fost convocat săptămâna viitoare, mai precis miercuri, astfel că acesta va putea evolua în meciul de la Nisa, duminică.
Olympique Marseille a reușit să câștige (1-0), duminică, 13 septembrie, pe terenul lui PSG, prin golul marcat de Florian Thauvin, în minutul 31. În prelungiri, după o încăierare generală, Kurzawa, Paredes, Neymar Jr (PSG), Amavi şi Benedetto (OM) au fost eliminaţi.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1