Nemţii n-au pierdut încă vreun sfert la Euro

Ultima actualizare:

    Nemţii forţează  diseară calificare  în semifinalele  Campionatului  European
Nemţii forţează diseară calificare în semifinalele Campionatului European

Pe hârtie, trupa lui Joachim Low are cel mai uşor sfert de finală la Europeanul din Ucraina şi Polonia, atât prin prisma diferenţei certe de valoare dintre naţionalele Germaniei şi Greciei, dar şi prin prisma istoricului celor două echipe.

Practic, nu numai că nemţii n-au pierdut niciodată în istoria lor vreun sfert de finală de Campionat European, deşi acesta va fi al cincilea, dar de fiecare dată când au ajuns în această fază, au jucat şi finala.

De asemenea, Germania n-a pierdut vreodată în faţa naţionalei Greciei. Forma de moment spune şi ea multe. Germania este singura echipă de la Euro care a obţinut în grupe punctaj maxim, 9 puncte, iar victoria în faţa Danemarcei a fost a 14-a consecutivă în meciurile oficiale, ceea ce reprezintă un record pentru naţionala "Mannschaft-ului".

În ceea ce priveşte problemele de efectiv din cele două tabere, avantajul este tot de martea nemţilor. Dacă Low are tot lotul valid pentru meciul de diseară, Fernando Santos nu se poate baza pe fundaşul Avraam Papadopoulos, accidentat şi nici pe Giorgos Karagounis, căpitanul şi cel mai important om al echipei, cel care a dus Grecia în sferturi prin golul decisiv marcat în faţa Rusiei. Acesta este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Samaras îşi dă cu cremă de ghete în păr

Atacantul Georgios Samaras este una dintre puţinele arme cu care Grecia ar putea pune probleme Germaniei în sfertul de finală de mâine.

Pe lângă faptul că e o permanentă ameninţare pentru porţile adverse, masivul jucător elen (1.92m) este considerat şi un sex-simbol în ţara sa, în special datorită părului lung pe care îl afişează la fiecare meci.

Pentru a-şi menţine podoaba capilară în cea mai bună condiţie, Samaras are fel de fel de trucuri de întreţinere. Astfel, deşi e greu de crezut, grecul îşi dă prin păr inclusiv cu cremă de ghete, un tratament destul de toxic la prima vedere, care ar ajuta însă la întărirea rădăcinii firului de păr.

"Ar fi un vis să batem Germania. Nu vom juca doar pentru noi, ci şi pentru 11 milioane de greci", a declarat Samaras, anticipând cel mai dezechilibrat sfert de finală la Euro 2012.

Bancuri despre Germania - Grecia

Grecii intră pe teren îmbrăcaţi în tradiţionalul echipament albastru dar pe care scria mare GERMANIA. Nedumerit, arbitrul îi întreabă: "Băieţi, cine sunteţi voi, de fapt?". "Noi suntem Grecia. Germania e doar sponsorul nostru", îi răspund aceştia.

Ştiţi de ce a luat roşu Grecia în grupe? Pentru că Germania le-a transmis să mai dea afară din bugetari.

Cum, joacă şi Grecia la acest European? Nu era vorba s-o excludă din zona Euro?

Oficialii germani şi cei francezi i-au rugat pe şefii federaţiei Greciei să nu exagereze cu cheltuielile şi să ia autobuzul până în Polonia.

Ăla care a avut atâta tupeu să pună Grecia în Grupa A şi Germania abia în Grupa B la EURO 2012 sigur nu-i de la Moody's.

 UE. şi UEFA. au hotărât ca jumătate din punctele obţinute de Germania la Euro să fie oferite Greciei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net