«Ne luam haine de firmă din portbagaj, dar nu ştiam că sunt furate»

Ultima actualizare:

După scandalul cu furtul celor şapte tablouri dintr-un muzeu din Rotterdam (Olanda), iată că românii au mai dat o lovitură de milioane de euro. De data aceasta, ei au golit un depozit al casei de modă Armani, situat în Verona (Italia).

Au plecat, la jumătatea lunii decembrie, cu 1.416 de costume şi geci purtând însemnele cunoscutului lanţ comercial, toate în valoare de 2 milioane de euro. Marfa, toată din noua colecţie de primăvară 2013, a fost trimisă în România, printr-o firmă de curierat. Clienţii: mai mulţi fotbalişti de la Naţională !

Printre fotbaliştii din Liga I este o modă veche de a cumpăra de la „băieţi", aşa cum sunt numiţi comercianţii care-şi transformă maşinile în adevărate magazine ambulante. În timp, s-a format o reţea şi de fiecare dată când aduc produse noi, ei îi contactează pe jucători şi fixează o întâlnire pentru a le arăta marfa. Deja ei ştiu preferinţele fiecăruia, iar paleta e diversă: de la haine, la telefoane şi parfumuri.

„Băieţii" vând şi pe datorie, banii primindu-i după ce fotbaliştii iau salariul sau vreo primă. Anul trecut, în primăvară, foştii jucători ai Chiajnei, Petre Marin şi Adi Mihalcea au fost surprinşi de fotoreporterii Click! în timp ce-şi alegeau dintr-un portbagaj mai multe cutii cu însemnele Armani Jeans.

„Nu ştiu ce poză mi s-a făcut. Poate era vorba despre echipament sportiv sau poate era maşina vreunui magazioner de la Chiajna. Am avut de-a face cu astfel de bagabonţi şi când jucam la Steaua. Atunci, colegi de-ai mei îşi mai cumpărau un parfum sau ceva haine, dar nu ştiam noi de unde le au, dacă erau furate sau nu", ne-a declarat, în exclusivitate, Petre Marin.

La sfârşitul anului trecut, au intrat în ţara noastră, în transporturi diferite, şapte colete cu 1.416 de costume şi geci Armani. O parte din costume au şi fost comercializate, întrucât poliţiştii au recuperat ieri, în urma a şase percheziţii, 1.378 de piese Armani. Hoţii au dat lovitura la jumătatea lunii decembrie 2012, rapiditatea cu care ei au acţionat uimind autorităţile italiene.

Acestea spun că furtul a avut loc într-un timp extrem de scurt, iar românii au anihilat sistemele de securitate ale depozitului cu mare uşurinţă. Până acum, cinci persoane suspectate în acest caz au fost audiate de anchetatorii români şi li s-a interzis să părăsească ţara, iar alte două au fost arestate de italieni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net