Naționala de tineret nu depinde doar de ea pentru calificarea la Europene

tineret_morutan.jpg

Morutan nu a avut realizări deosebite
Morutan nu a avut realizări deosebite la tineret
FOTO: Sportpictures.eu

Naționala de tineret a României este sigură de locul secund în clasamentul grupei preliminare a Campionatului European în urma victoriei cu 4-1 obținută în fața Maltei, dar nu e atât de sigură de calificare de pe locul doi.

Pe lângă obligativitatea victoriei cu Danemarca, din 17 noiembrie, ”tricolorii” au nevoie și de un joc al rezultatelor favorabil. Concret, pentru a depinde doar de ei, românii au nevoie de o victorie la un scor cu două goluri mai mult decât cea posibilă a Belgiei în Bosnia. Acum, belgienii au golaveraj +10, iar românii +9, cele doă echipe fiind la egalitate de puncte. Irlanda, cea de-a treia formație aflată la egalitate de puncte, are un golaveraj de doar +4 și e greu de crezut că va învinge pe Islanda cu un scor astronomic. Acest calcul devine, evident, mult mai simplu dacă belgienii nu se vor impune în Bosnia, sau dacă scoțienii nu își vor câștiga ambele meciuri rămase de disputat.

Din păcate, la meciul cu Danemarca, programat la 17 noiembrie, din echipa noastră va lipsi închizătorul Tudor Băluță. Acesta a văzut două cartonașe galbene până în minutul 34, astfel că a fost eliminat. El va fi suspendat o etapă.

Clasamentul locurilor 2

1. Franţa 18 p (7 meciuri)

2. Polonia 14 p (8 m)

3. Belgia 13 p (7 m)

4. România 13 p (7 m)

5. Irlanda 13 p (7 m)

--------------------------------------

6. Portugalia 12 p (5 m)

7. Austria 12 p (7 m)

Loading...