Naţionala are apărarea în aer!

Ultima actualizare:
Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Anghel Iordănescu are mari bătăi de cap înaintea jocului crucial cu britanicii pentru calificarea la turneul final din Franţa. Pe lângă jucătorii indisponibili din atac, precum Marica sau Rusescu, şi defensiva e decimată, atât în zona centrală cât şi pe benzi.

„Generalul” a trimis faxuri de convocare pentru partida cu Irlanda, dar şi amicalul cu Danemarca, pentru 14 stranieri. Raţ, Moţi, Grigore, Chiricheş şi Gardoş sunt oamenii pe care se baza selecţionerul în apărare, însă toţi cei enumeraţi pe listă traversează o perioadă nefastă. Căpitanul Răzvan Raţ a suferit la începutul lunii o microleziune la adductori şi nu a jucat nici aseară în partida pe care echipa sa PAOK a disputat-o cu Panathinaikos. Cum şansele ca el să fie recuperat până la ora meciului cu irlandezii sunt mici, în locul său se va miza cel mai probabil pe serviciile lui Sepsi, de la ASA Târgu Mureş, jucător monitorizat intens de colaboratorii lui Iordănescu în ultimul timp. Apoi, Cosmin Moţi e şi el incert după ce zilele trecute a părăsit terenul pe targă în meciul pe care bulgarii de la Ludogoreţ l-au susţinut în Liga Campionilor cu Basel. Iniţial, s-a crezut că e o leziune musculară, dar se pare că nu e ceva atât de grav şi medicii speră să-l recupereze pentru jocul din preliminariile pentru EURO. Rămâne totuşi un semn de întrebare în privinţa stării sale medicale. 

Meciul cu Irlanda de Nord este la 21.45

Dragoş Grigore ar fi apt fizic, dar prestaţia sa în Franţa nu mai e una mulţumitoare. Acum două etape a fost schimbat după 36 de minute, antrenorul lui Toulouse spunând la final că intrările sale au fost la limită şi nu a vrut ca echipa să rămână în zece oameni după ce românul primise un “galben” după nici un sfert de oră de joc. Runda aceasta nu a evoluat fiind suspendat! Urmează Vlad Chiricheş, cel pe care englezii de la Tottenham vor să-l împrumute în Italia. A evoluat doar două meciuri în campionat, ambele în septembrie, dar greşeala majoră din jocul cu Beşiktaş din cupele europene, când a provocat un penalty, l-a făcut să piardă orice susţinere din partea antrenorului. E o rezervă de lux, la fel ca Florin Gardoş la Southampton, care a bifat doar câteva minute pentru “sfinţi”, dar măcar e apreciat de managerul Koeman. În aceste condiţii, nu ar fi exclus ca în faţa Irlandei de Nord să aliniem o apărare formată din jucătorii din Liga I, azi urmând a fi anunţat lotul definitivat.

Iordănescu, după un deceniu la naţională


    Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Anghel Iordănescu va începe azi oficial munca la conducerea echipei naţionale, reunirea lotului fiind programată la baza de la Mogoşoaia. “Generalul” a mai fost selecţioner în intervalele 1993 – 1998 şi 2002 – 2004, reuşind calificarea atât la turnee mondiale cât şi europene. El a plecat de la echipă în noiembrie 2004, după o remiză ruşinoasă cu Armenia, 1-1. Astfel, meciul cu Irlanda de Nord de vineri va reprezenta prima sa apariţie ca selecţioner, la distanţă de fix un deceniu faţă de precedentul mandat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net