„Mulţumim” şi de la capăt! Naţionala Germaniei, într-o nouă eră

germania_danke_h_55069943.jpg

"Danke", mesajul de mulţumire al fanilor germani
Citeste tot despre: 

Naţionala Germaniei va debuta în preliminariile Euro 2020 cu doar trei jucători care au câştigat Cupa Mondială în 2014.

În meciul de duminică cu Olanda, „Mannschaft”-ul antrenat de Joachim Löw intră în mod oficial într-o nouă eră. Nemţii au schimbat „liniile” ca la hochei în urma rezultatelor catastrofale de anul trecut.

Miercuri, în amicalul cu Serbia (1-1) de la Wolfsburg, fanii naţionalei Germaniei au afişat la una dintre peluze un imens „Danke” (n.r.: ,,Mulţumim, în limba română), deasupra numerelor 9, 13 şi 17. A fost omagiul adus de suporteri celor trei fotbalişti din vechea gardă care au fost anunţaţi că nu vor mai fi convocaţi la prima reprezentativă. Este vorba despre atacantul Thomas Müller (29 de ani) şi despre fundaşii Hummels (30 de ani) şi Boateng (30 de ani), toţi trei cu un aport considerabil la campania câştigătoare a Germaniei de la Mondialul din 2014.

„Un nou ciclu porneşte o dată cu startul preliminariilor Euro 2020. Ţinând cont de rezultatele de anul trecut, schimbările sunt absolut necesare”, a fost justificarea oferită la începutul acestei luni de antrenorul Löw. Într-adevăr, 2018 a fost un an dezastruos pentru campioana mondială din 2014, alb-negrii fiind eliminaţi încă din grupe la Mondialul din Rusia, pentru ca ulterior să retrogradeze din prima divizie a Ligii Naţiunilor. „După aceste eşecuri, ne-am gândit cum trebuie să arate echipa noastră la startul viitoarelor preliminarii şi la cum trebuie să arate în 2020, la următorul turneu final”, a mai spus acelaşi Löw, aflat în funcţia de selecţioner din 2006.

Schimbul de generaţii care se produce la naţionala Germaniei a început însă mult mai devreme, Müller, Hummels şi Boateng fiind ultimii de pe o listă mai lungă de „veterani” scoşi la pensie. Aşa se face că în lotul actual al nemţilor se mai regăsesc doar trei campioni mondiali din 2014, portarul Neuer (căpitanul echipei), fundaşul Ginter şi mijocaşul Kroos.

În schimb, pentru amicalul cu Serbia şi pentru confruntarea oficială cu Olanda, la Amsterdam, Löw a chemat trei debutanţi şi alţi şase jucători cu maxim cinci selecţii la prima reprezentativă. Adică aproape o echipă întreagă de „anonimi” în fotbalul mare, jucători care promit însă să readucă Germania acolo unde îi este locul.

 

Numele noi din naţionala Germaniei

Debutanţi – 3

Lukas Klostermann (fundaş, RB Leipzig)

Maximilian Eggestein (mijlocaş, Werder Bremen)

Niklas Stark (mijlocaş, Hertha Berlin)

Ca şi debutanţi – 6

Marcel Halstenberg (fundaş, RB Leipzig, o selecţie)

Kai Havertz (mijlocaş, Leverkusen, 2 selecţii)

Jonathan Tah (fundaş, Leverkusen, 4 selecţii)

Thilo Kehrer (fundaş, PSG, 4 selecţii)

Nico Schulz (fundaş, Hoffenheim, 4 selecţii)

Serge Gnabry (mijlocaş, Bayern, 5 selecţii)

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1