Mitriță duce România la un singur pas de barajul pentru Mondiale

mitrita_gol_romania.jpg

Mitriță, cel mai scund jucător de pe teren, a marcat cu capul golul victoriei cu Armenia
Mitriță, cel mai scund jucător de pe teren, a marcat cu capul golul victoriei cu Armenia
FOTO: Sportpictures.eu

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

România a câștigat prima finală pentru calificarea în barajul Campionatului Mondial. Tricolorii au învins cu scorul de 1-0 Armenia și stau doar la mâna lor pentru ocuparea locului secund în grupă. Practic, două victorii cu Islanda (acasă) și Liechtenstein (deplasare) ne vor duce în mult doritul baraj.

Meciul a avut două părți distincte. În prima repriză, mingea a stat doar la echipa noastră, care, într-o formulă foarte ofensivă, a luat cu asalt poarta adversarilor. Iar insistențele jucătorilor noștri au fost răsplătite de un gol marcat cu capul de cel mai scund jucător de pe teren: Alex Mitriță. Acesta a înscris în minutul 26, după un corner, concretizând o fază care s-a văzut că a fost lucrată la antrenamentele din ultimele zile. Tot jucătorul reinventat parcă de Răzvan Lucescu la PAOK Salonic a fost autorul celei mai mari ratări a primei părți. Bine lansat de Stanciu, el a fost blocat în momentul șutului, obținând doar un corner. În repriza a doua, a părut că gazonul a rămas înclinat în direcția în care au atacat românii. Pentru că, armenii, cu trei jucători noi introduși după pauză, au asaltat poarta echipei noastre. Din fericire, doar imprecizia armenilor a făcut ca aceștia să nu egaleze. Jocul s-a echilibrat după vreo 20 de minute, iar în minutul 70 Ianis Hagi a fost foarte aproape de a majora scorul, dar mingea trimisă din lovitură liberă de la 18 m a fost respinsă acrobatic, din vinclu, de portarul advers. Din păcate, finalul a adus, pe lângă un forcing inefficient al oaspeților, un cartonaș galben luat de Mihăilă, care echivalează cu suspendarea lui pentru dificilul meci cu Islanda.

Victoria de aseară, coroborată cu înfrângerea de pe propriul teren suferită de Macedonia de Nord în fața Germaniei, scor 0-4, prin golurile marcate după pauză de Havertz, Werner (cu o dublă) și Musiala, duce echipa României pe locul secund în grupă, cu un punct în fața Macedoniei de Nord și Armeniei. Practic, echipa antrenată de Mirel Rădoi este acum la mâna ei, fiind de ajuns să câștige ultimele două meciuri din aceste preliminarii, cu Islanda, de pe propriul teren, și cu Liechtenstein, din deplasare. Ele vor avea loc luna viitoare. În ceea ce privește șansele de calificare la turneul final al Campionatului Mondial, ele rămân în continuare foarte mici, pentru că pentru a ajunge acolo, fotbaliștii noștri vor fi obligați să treacă de două meciuri de baraj, disputate împotriva unor alte echipe situate pe pozițiile secunde în grupe după încheierea preliminariilor.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5