Mirel Rădoi și Dan Petrescu au mari probleme, cu două zile înainte de Supercupă. Click! vă prezintă plusurile și minusurile Stelei și ale ASA Târgu-Mureș

Ultima actualizare:

Steaua şi ASA joacă în deschiderea noului sezon. Combatantele nu par însă gata de luptă: echipele de start nu sunt închegate, bucureştenii nu au adus fotbaliştii anunţaţi cu surle şi trâmbiţe de patron, iar mureşenii au legitimat majoritar „moşi” de peste 30 de ani.

Lupta din Supercupă va fi între Mirel Rădoi,  ucenicul de pe banca roş-albaştriilor, şi Dan Petrescu, cel mai valoros tehnician din campionat. Totuşi, ambii au probleme în alcătuirea echipelor şi caută noi transferuri pe ultima sută de metri. Meciul de la Constanţa nu se anunţă spectaculos nici din punct de vedere organizatoric. Abia luni (6 iulie) federalii vor lua decizia de a omologa stadionul „Farul”, o ruină cu vestiare pline de igrasie, fără porţi funcţionale pentru spectatori şi cu o instalaţie de nocturnă cu probleme. Se va face totul de mântuială pentru ca jocul să aibă loc pe litoral, mai ales că biletele s-au pus deja în vânzare. 

FC Steaua Bucureşti

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Plusuri

  • Relaţia antrenor-patron. Rădoi poate fi primul om de pe banca echipei ce nu va simţi presiunea lui Gigi Becali. Tehnicianul e finul patronului şi nu a cerut bani pentru munca sa. Din contră, l-a ajutat financiar pe şef, astfel că machidonul nu are curajul să-i ceară socoteală. 
  • „Umbra” lui Olăroiu. Deşi Rădoi nu e experimentat, el e „copilul” lui Cosmin Olăroiu, unul dintre cei mai buni antrenori români. Astfel, Mirel se consultă des cu Oli şi sfaturile şi metodele împrumutate sunt aplicate cu sfinţenie. 
  • Puştii, la putere. Oamenii din Ghencea au reuşit să câştige în perioada de pregătire tineri ca Mihalcea (16 ani) şi Tudorie (19 ani). Puştii au fost printre cei mai buni din amicale.

Minusuri

  • Lipsa transferurilor. Finanţatorul Gigi Becali a anunţat un număr impresionant de achiziţii. Doar Alcenat a venit de pe lista propusă. 
  • Au plecat vedetele. Deşi nu au adus fotbalişti cu CV, bucureştenii i-au lăsat să plece pe cei mai importanţi din lot. Arlauskis, Prepeliţă, Tănase sunt doar câţiva dintre cei care au dus greul sezonul trecut.
  • Antrenor debutant. E primul meci oficial al lui Mirel Rădoi, un tehnician fără studii şi licenţă, ce figurează în acte ca director sportiv. La 34 de ani el nu a mai condus nici o echipă până acum.

Mirel Radoi
Mirel Radoi

Plusuri

Dan Petrescu. Antrenorul e cel mai valoros ce activează în fotbalul românesc, salariul fiind de 250.000 de euro pe an. “Bursucul” a demonstrat ce poate la Urziceni, o echipă necunoscută pe care a dus-o în Liga Campionilor.

Întăriri. Trupa de la Târgu-Mureş a adus 11 jucători. Au mai rămas şi vedete din garda veche: Gabi Mureşan şi N’Doye. Lotul e puternic.

Fără presiune. Şefii nu le-au impus mureşenilor realizarea unui anumit obiectiv.      

Minusuri

Medie de vârstă ridicată. ASA s-a transformat probabil în echipa cea mai bătrână formaţie din România: Vasile Maftei (34 ani), Pawel Golanski (32 ani), Pablo Brandan (32 ani), Dacian Varga (30 ani) sau Bănel Nicoliţă (30 ani).

Insolvenţa. Jucătorii pot fi afectaţi de problemele financiare apărute. Unele firme cer intrarea în insolvenţă a clubului pentru datorii mai vechi.

Instabilitate. Deşi a anunţat că are nevoie de timp pentru a face perfomanţă, Petrescu poate lăsa echipa în drum: are o clauză în contract prin care poate pleca oricând la un club din străinătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net