Cele mai bune parade din istoria fotbalului

Ultima actualizare:

    cele mai bune parade din istoria fotbalului îi aparţin lui OblakFoto Click!
cele mai bune parade din istoria fotbalului îi aparţin lui OblakFoto Click!

Slovenul Jan Oblak nu e titular la Atletico Madrid în Primera Division, Diego Simeone rezervându-i doar partidele din Liga Campionilor. Deşi la portari nu e prea bună această rotaţie pentru că îi scoate din mână, Oblak şi-a făcut treaba de fiecare dată, iar cu Real Madrid, în turul din sferturile Ligii, a avut unele dintre cele mai bune parade din istoria fotbalului.

În Liga Campionilor mai sunt portari mari încă în cursă, ca Manuel Neuer sau Gianluigi Buffon, dar cele mai bune parade din istoria fotbalului aparţin azi altcuiva. Jan Oblak a ţinut intactă poarta lui Atletico Madrid în meciul cu Real Madrid, din turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor şi doar intervenţiile lui menţin şanse de calificare pentru alb-roşii.

Oblak a intervenit extraordinar în faţa greilor din echipa lui Fabio Capello, dar cele mai bune intervenţii le-a avut la şutul lui Gareth Bale, din prima repriză, şi la incursiunile lui Cristiano Ronaldo. În aceeaşi seară, Buffon a salvat-o însă şi el pe Juventus la câteva contraatacuri foarte tăioase ale celor de la Monaco şi a apărat goluri ca şi făcute din poziţie de unu la unu cu adversarul.

Buffon a participat şi el la zestrea cu cele mai bune parade din istoria fotbalului

În trecut, mari portari ai lumii ne-au încântat sau, după caz, ne-au scos peri albi prin ceea ce s-au numit la vremea respectivă cele mai bune parade din istoria fotbalului. Şuturi scoase de sub bară, cu piciorul sau de pe linia porţii, toate au evicejnţiat portari de mare clasă. Dacă ar fi să pornim de la lupii tineri actuali, înspre trecut, clasamentul ar fi foarte interesant.

David de Gea, actualul portar al lui Manchester United, Joe Hart, titularul lui Manchester City, dar şi Courtois belgianul din poarta lui Chelsea, par să fie viitorul. Apoi, garda a doua, cu jucătorii ajunşi deja la maturitate şi care se îndreaptă spre apusul carierei, dar care refuză să agaţe mânuşile în cui, se repliază cu Buffon, Casillas, Neuer sau chiar Petr Cech, deşi ultimul nu prea mai joacă la Chelsea.

Cele mai bune parade din istoria fotbalului ne

Nu în ultimul rând, sigur trebuie să amintim de romanticii care ne-au oferit cele mai bune parade din istoria fotbalului, ca Peter Schmeichel, Oliver Kahn, Dida, Barthez sau David Seaman. Cu toţii sund legende încă vii, dar retrase din activitate, care în anii '90 ne-au făcut să ne gândim că oamenii pot zbura. Cel puţin din bară în bară.

Vezi mai jos un video cu cele mai bune parade din istoria fotbalului!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net