Mihăilă, al treilea jucător român al momentului

Ultima actualizare:

    Mihăilă este și un jucător spectaculosFOTO: Sportpictures.eu
Mihăilă este și un jucător spectaculosFOTO: Sportpictures.eu

Valentin Mihăilă nu a jucat nici un minut la Parma, dar a simțit deja beneficiile legitimării în Serie A. Cota lui a ”explodat” din vară până acum, crescând de aproape două ori și jumătate. El a devenit astfel al treilea jucător român din punctul de vedere al cotelor.

Site-ul de specialitate transfermarkt.com a actualizat de curând cotele mai multor fotbaliști care au fost subiectul unor transferuri în ultima perioadă. Iar Valentin Mihăilă, internaționalul de tineret transferat de Universitatea Craiova în toamnă la AC Parma pentru suma de 8,5 milioane de euro, se numără printre cei a căror cotă s-a mărit incredibil. Astfel, olteanul a ajuns să fie estimat la 6 milioane de euro, de peste două ori mai mult decât vechea cotație, care era de doar 2,5 milioane de euro. Cu această sumă, jucătorul de 20 de ani, care nu a debutat încă la formația italiană, fiind în recuperare după o accidentare, a urcat direct pe locul al treilea al clasamentului celor mai valoroși fotbaliști din România. Primul în ierarhie este Răzvan Marin, al cărui împrumut la Cagliari de la Ajax i-a adus un plus de două milioane de euro la cotă, el valorând acum 10 milioane. Al doilea jucător în acest clasament este portarul Ionuț Radu, care de când a devenit rezervă la Inter a coborât la 8 milioane de euro.

Coman, cel mai scump din prima divizie

Top 5 al fotbaliștilor români este completat de doi jucători care valorează 5,5 milioane de euro: Alexandru Mitriță (recent împrumutatul de la New York City la Al Ahli) și Florinel Coman. Acesta din urmă este cel mai bine cotat jucător din campionatul intern.

Între primii 10 jucători români avem și trei care valorează câte 5 milioane de euro: Vlad Chiricheș, Alexandru Cicâldău și Dennis Man. George Pușcaș, cu cota lui de 4,8 milioane, este al nouălea jucător român în această ierarhie, pentru ca pe 10 să avem la egalitate, cu 4,5 milioane, doi jucători: Nicolae Stanciu, starul Slaviei Praga, și Ianis Hagi, rezerva de lux a lui Glasgow Rangers.

Din păcate, doi jucători din Top 20 au suferit recent scăderi de cote. Este vorba de Tudor Băluță, care de când a ajuns la Dinamo Kiev a pierdut 600.000 de euro, ajungând la 3 milioane de euro și de Ionuț Nedelcearu, căruia i s-a scăzut un milion, ajungând la 2,5 milioane după transferul de la echipa rusă UFA la cea greacă AEK Atena, acolo unde este titular indiscutabil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net