Meme, badaranul

Ultima actualizare:

    Meme Stoica
Meme Stoica

Mihai Stoica a intra deja în Liga Campionilor. Dar nu la fotbal, ci la gesturile golăneşti care l-au făcut „celebru" în ultimii ani. După episodul de luni seară din Macedonia, când a dovedit apucături grosolane la adresa jurnaliştilor, Meme a scăpat doar cu o amendă de 400 de euro.

Antrenamentul oficial al Stelei înainte de returul cu Vardar disputat aseară a fost precedat de un episod ruşinos, cu Mihai Stoica prim solist. Încercând să filmeze şedinţa de pregătire a roş-albaştrilor, ziariştii postului Pro TV acreditaţi la meci (reporterul Alexandra Tănăsescu şi operatorul Viorel Molan) au fost întâmpinaţi de managerul stelist. Uitând că se află într-o competiţie europeană, unde nu el face regulile, ci UEFA, Meme şi-a permis să-i scoată din stadion cu forţa pe cei doi reprezentanţi ai presei, neagreaţi de Stoica.

Nepoliticos e un cuvânt prea moale pentru a caracteriza limbajul suburban utilizat de oficialul Stelei, în special la adresa operatorului. Mai mult, bădărănia lui Meme a continuat: cu ajutorul bodyguarzilor, a agresat-o în tunelul spre vestiare pe jurnalista Alexandra Tănăsescu (25 de ani), smulgându-i telefonul mobil pentru a şterge imaginile surprinse cu acesta. Bineînţeles, gesturile „tandre" ale lui Meme s-au lăsat şi cu vătămări corporale, Alexandra având nevoie de îngrijiri medicale la un spital din Skopje, unde i-a fost eliberat chiar şi un certificat medico-legal. Ca urmare, la miezul nopţii, Mihai Stoica s-a trezit cu poliţia pe cap în hotelul în care a fost cazată delegaţia Stelei. Iniţial, Meme s-a luat la harţă şi cu poliţiştii macedoneni, refuzând să meargă la secţie pe motivul că e cetăţean european.

Totuşi, în jurul orei 02.00, Stoica a acceptat să fie dus la secţie. Aici şi-a recunoscut vina, dar a negat vehement implicarea bodyguarzilor. Ancheta a continuat în dimineaţa zilei de ieri. După câteva ore de somn, Meme s-a deplasat din nou la poliţie, de această dată însoţit de un avocat. Apoi, Stoica a luat drumul Tribunalului din Skopje, fiind acuzat de ultraj şi vătămare corporală. Analizând faptele, judecătorii macedoneni i-au aplicat managerului stelist o amendă de 400 de euro plus plata cheltuielilor de judecată. Ţinând cont de caracterul său recidivist, se poate spune că Meme Stoica a scăpat ieftin.

Pericol! UEFA poate reactiva suspendarea Stelei

Gesturile lui Meme Stoica pot avea repercusiuni şi asupra Stelei, care va fi reclamată la UEFA de postul Pro TV. În urma dosarului „Valiza", forul european a ameninţat campiona României cu suspendarea din cupele europene la prima abatere, perioada de probă fiind stabilită la 5 ani.

Totul depinde însă de felul în care va interpreta UEFA noul scandal din curtea Stelei. Mai mult, roş-albaştrii se pot trezi şi cu o plîngere din partea celor de la Vardar Skopje pentru interzicerea accesului jurnaliştilor macedoneni la antrenamentul oficial. Ca totul să fie complet, Mihai Stoica va fi reclamat la UEFA şi de organizaţia Active Watch.

Antecedentele lui Stoica

În 2005, Mihai Stoica a avut un comportament huliganic în timpul meciului Steaua - CFR Cluj (1-0). În minutul 75, supărat pe criticile la adresa jucătorilor care veneau din tribune, Meme şi-a făcut singur dreptate. A coborât de la tribuna oficială în mijlocul fanilor, lovindu-l cu pumnul în gură pe unul dintre suporterii stelişti.

În 2011, la Mediaş, managerul stelist a lovit cu palma un nuntaş care se afla în acelaşi hotel cu echipa.

În 2012, Meme l-a înjurat pe antrenorul de portari al formaţiei Concordia Chiajna, Dumitru Costică. Acesta a încercat să riposteze, Stoica scăpând nevătămat numai datorită bodyguarzilor care îl înconjurau.

După petrecerea de titlu a Stelei, la primele ore ale dimineţii, Mihai Stoica a avut o atitudine dispreţuitoare faţă de poliţiştii care i-au făcut semn să oprească maşina. Ca urmare, i-a fost suspendat permisul timp de 30 de zile.

În această vară, în cantonamentul Stelei din Austria, l-a înjurat pe unul dintre suporterii români prezenţi în tribune. „M-a înjurat crunt, de familie, de morţi", a mărturisit „victima".

Este cercetat în Dosarul Transferurilor, proces în care Curtea de Apel l-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Cazul a fost trimis însă spre rejudecare.

Dialogul dintre Mihai Stoica şi cameraman

Cameraman: “Meme, nu am jignit pe nimeni!”Mihai Stoica: “Ia plecaţi în p*** mea de-aici, mă rog de voi să plecaţi?”Cameraman: “Păi, nu, dar vorbeam frumos, nu am jignit pe nimeni... “Mihai Stoica: “Afară, dă-te-n p*** mea!!! Gata!!! Hai!!!”Cameraman: “De ce vorbeşti aşa cu mine?”Mihai Stoica: “Pentru că aşa vrea p** mea, d-aia! Băi, ieşi afară! Nu mă fă să dau în tine!!! Ieşi afară!!!”Cameraman: “Păi, n-ai cum să dai în mine...”Mihai Stoica: “E, p*** n-am cum să dau în tine! Du-te, mă, în p*** mea! Hai, mişcă-te!”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net