Marica, eroul României! Estonia – România 0:2

Ultima actualizare:

    Marica şi-a depăşit  cu uşurinţă adversarul  direct în meciul de aseară (foto: mediafax)
Marica şi-a depăşit cu uşurinţă adversarul direct în meciul de aseară (foto: mediafax)

România a debutat cu dreptul în preliminariile Campionatului Mondial 2014. „Tricolorii" s-au impus cu scorul de 2-0 (0-0) în Estonia graţie unei reprize secunde de excepţie făcute de Marica, autor al unui gol şi al unei pase decisive.

Victor Piţurcă privea cu teamă meciul din Estonia. Nu doar pentru că era primul oficial după o lungă perioadă de timp, dar şi pentru că nu ştia decât teoretic la ce să se aştepte din partea formaţiei ex-sovietice.

Una puternică, din moment ce nu mai departe de finalul anului trecut ea a fost la un pas de calificare la Euro 2012, fiind eliminată abia în play-off de Irlanda după 0-4 şi 1-1.

După o primă repriză anostă, în care parcă revedeam vechea naţională a României, adică un joc apatic, fără orizont, cu puţine ocazii şi un joc încâlcit, pauza a ridicat vălul de pe ochii jucătorilor noştri.

Fazele periculoase la poarta balticilor au început să apară şi, la una dintre ele a venit şi primul gol.

Marcat de Torje, în minutul 55, după o fază extraordinară a lui Marica, acesta pasându-i perfect micuţului mijlocaş, care nu a făcut altceva decât să împingă mingea în plasă.

Descătuşaţi, „tricolorii" au continuat atacurile şi, după ce acelaşi Marica a ratat o ocazie rarisimă, tot el avea să stabilească scorul final.

De data aceasta rolurile de la primul gol s-au inversat, Torje pasând decisiv şi atacantul lui Schalke şutând imparabil din careu în colţul lung. A fost al 17-lea gol marcat de Ciprian pentru echipa naţională.

Era minutul 75 şi nimic nu a mai putut fi schimbat.

România a câştigat absolut meritat primele trei puncte din campania de calificare, graţie serii de excepţie prinse de Marica, dar şi încăpăţânării duse la extrem a lui Piţurcă de a crede până în pânzele albe în atacantul de la Schalke.

Echipă. România a jucat în următoarea formulă: Lobonţ - Măţel, Chiricheş, Goian (90 Găman), Raţ - Bourceanu, Lazăr (Pintilii 66) - Torje, Grozav, Tănase - Marica (85 M. Niculae).

Accidentare. Dorin Goian e singurul tricolor care nu s-a putut bucura de victorie aşa cum ar fi trebuit. El a ieşit accidentat în ultimul minut al meciului, după ce a călcat strâmb la un duel cu un adversar, părăsind terenul şchiopătând.

Adversar. Următorul meci al naţionalei este cel de marţi, contra modestei echipe a Andorrei. O partidă care va avea loc pe Arena Naţională, cu începere de la ora 20.30 şi va fi transmisă în direct de Antena 1.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net