Marea dilemă a lui Rădoi înaintea barajului cu Islanda, de joi

Ultima actualizare:

    Dragoș Grigore va avea multe dueluri aeriene în IslandaFOTO: Sportpictures.eu
Dragoș Grigore va avea multe dueluri aeriene în IslandaFOTO: Sportpictures.eu

Doar două zile ne mai despart de unul dintre cele mai importante meciuri ale fotbalului românesc din ultimii ani. Semifinala barajului pentru calificarea la Euro 2021 din Islanda va avea loc joi, de la ora 21.45, și marea întrebare este pe cine va titulariza selecționerul Mirel Rădoi pe linia de fund.

Pentru că jucăm în deplasare, pentru că echipele nordice sunt recunoscute ca formații care pun accent pe fazele fixe, este de presupus că apărarea naționalei României va avea mult de muncă în partida din Islanda, așa cum anticipa și Rădoi: “Trebuie să fim foarte atenţi cu ce vom lucra în funcţie de timpul pe care îl avem. Nu avem decât un singur antrenament marţi dimineaţa cu toţi jucătorii. E clar că nu vom trece peste fazele fixe în două minute şi vom trece la altele, vom acorda o atenţie, dar asta nu înseamnă că vom avea nu ştiu câte zile la dispoziţie. E clar că în momentul când joci cu o echipă nordică jocul de centrări va fi foarte ridicat, fazele fixe vor fi periculoase. Nu avem multe momente pozitive de-a lungul istoriei, dar vom antrena acest lucru”, a declarat el înaintea startului cantonamentului primei reprezentative.

Din păcate, linia de fund a echipei noastre este șubrezită de două absențe inopinate: căpitanul Vlad Chiricheș, titular în ambele meciuri disputate în acest an, contra Irlandei de Nord și Austriei, s-a accidentat la meciul de sâmbătă, dintre echipa lui, Sassuolo, şi Crotone. El a suferit o leziune fibrilară la nivelul gambei drepte, pentru care are nevoie de 8-10 zile de tratament şi recuperare. Drept urmare, s-a renunțat la el. Mai mult, și un alt fundaș central, Ionuţ Nedelcearu, va absenta din lotul echipei noastre. El a fost învoit de selecționer pentru a putea semna actele cu viitoarea lui echipă, AEK Atena. Din păcate, asta înseamnă că fostul internațional de tineret ar fi ratat testul de coronavirus obligatoriu înaintea plecării spre Islanda, deci nu a mai putut face parte din lotul echipei noastre.

În aceste condiții, fundașii centrali ai naționalei României în meciul care va avea loc joi în Islanda, cei care vor trebui să se lupte cu centrările fără sfârșit ale nordicilor, se vor alege dintre Dragoş Grigore (Ludogoreț), Alin Toşca (Gaziantep), Andrei Burcă (CFR Cluj) și Mihai Bălașa (Univ. Craiova). Dintre aceștia, cel mai experimentat e primul, care a și fost căpitan pe vremea lui Daum, dar care a și marcat unul dintre golurile victoriei României în Austria, scor 3-2. Apoi, pe listă vine Toșca, titular meci de meci la Gaziantep, formația antrenată de Șumudică, iar acesta are numai cuvinte de laudă pentru el. Din păcate pentru fundaș, la ultima partidă în care a jucat, cea cu Irlanda de Nord, a pierdut duelul la cap care a dus la pasa din care s-a egalat. În ceea ce-l privește, Burcă, deși are o singură prezență sub ”tricolor”, ar putea reprezenta soluția surpriză, chiar dacă el poate evolua la fel de bine și pe partea dreaptă a apărării. Ultimul sosit – a fost chemat în locul lui Chiricheș – este Mihai Bălașa, care după ce a scăpat din ”infernul” FCSB s-a reinventat. El pare a fi ”soluția de avarie” a lui Rădoi, un selecționer de ale cărui decizii depinde îndeplinirea visului de a merge la singurele Europene organizate vreodată în țară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net