Magazinele lui Copos se închid unul după altul

CLIIMA20140311_0123_1.jpg

George Copos îşi petrece următorii 3 ani şi 8 luni la închisoare (Fotografii: Florin Şuler/Sever Gheorghe)

Familia lui George Copos are parte numai de probleme. Fostul patron de la Rapid se află de o săptămână în puşcărie, iar afacerile sunt pe butuci. Magazinele Ana Pan se închid unul după altul, din lipsă de clienţi.

George Copos (60 de ani) a reuşit în ultimii ani să-şi clădească un adevărat imperiu. Deţine două hoteluri de lux în Bucureşti, alte trei în Poiana Braşov şi două în Eforie Nord. Produce motoare electrice, însă, prima lui afacere a fost în panificaţie. În urmă cu 24 de ani a deschis prima cofetărie şi patiserie Ana Pan, pe strada Radu Beller din cartierul bucureştean Dorobanţi. În timp, s-a extins, astfel că lanţul Ana Pan a ajuns să numere 26 de magazine: 18 proprii şi 8 francize.

Bd. Dinicu Golescu- Aflat la doi paşi de Gara de Nord, magazinul nu mai funcţionează

Bd. Ion Mihalache- Magazinul era situat într-un gang, astfel că nu-i călcau pragul prea mulţi clienţi

Piaţa Romană- Deşi e vad bun, concurenţa mare din zonă a dus la închiderea locaţiei


Din păcate, moştenitoarea acestui imperiu financiar, Alexandra Copos, nimeni alta decât fiica omului de afaceri, a hotârât să taie în carne vie. Imediat ce a preluat afacerile familiei, tânăra de 31 de ani, şcolită la universtităţi de prestigiu din SUA, precum Harvard şi Princeton, a decis să renunţe la magazinele care merg în pierdere. Astfel că multe cofetării şi patiserii, din Capitală, au deja lacătul pe uşă. Vorbim aici despre cele de pe Bd. Dinicu Golescu, Ion Mihalache, Piaţa Romană şi Mihail Kogălniceanu, iar peste două săptămâni vor fi trase obloanele şi peste cel aflat pe Bd. Decebal.

"Lanţul Ana Pan este într-un proces de reorganizare de la 31 ianuarie, de când afacerea a fost preluată de Alexandra. Se închid magazinele neprofitabile", ne-au declarat surse din cadrul Ana Holding. Cele mai profitabile locaţii sunt cele din zona Beller-Dorobanţi, care generează aproximativ 20% din câştiguri. George Copos a fost condamnat săptămâna trecută la 3 ani şi 8 luni de închisoare, în "Dosarul Transferurilor". El se află închis la Penitenciarul Rahova, pe perioada carantinei, după care va fi mutat la Jilava. Se pare că acesta nu s-a acomodat cu regimul detenţiei şi plânge mai tot timpul.

Dezvăluiri de la Rahova: «George Copos plânge toată ziua, Gică Popescu nu vorbeşte cu nimeni»

Fata lui George Copos, Alexandra: «Mergem la CEDO pentru a-l scoate pe tata din închisoare»

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1