Lionel Messi vrea să plece de la Barcelona! S-ar fi cerut activarea clauzei de 700 milioane de euro

messi-barca-bayern-gettyimages-1266341683.jpg

Lionel Messi a acuzat din plin șocul eșecului cu Bayern Munchen
Lionel Messi a acuzat din plin șocul eșecului cu Bayern Munchen
Foto: Guliver / GettyImages

Lansat în primăvară, când un conflict intern zguduia pe FC Barcelona, zvonul că Lionel Messi (33 de ani) ar intenționa să plece de la gruparea catalană a reapărut în mass-media internațională. Presa din Spania, precum și cea de limbă spaniolă scrie că, la câteva zile după eșecul cu Bayern Munchen (2-8), starul argentinian ar fi cerut să fie activată clauza care i-ar permite să părăsească gruparea catalană înainte de încheierea contractului, adică de 30 iunie 2021.

Potrivit site-ului cotidianului iberic „Marca” și canalului argentinian TyC Sports, Messi ar fi putut să pretindă acest lucru cel mai târziu în 1 iunie. Însă  el ar putea să o facă acum ținând cont de particularitățile acestui an competițional, care s-a prelungit din cauza pandemiei de COVID-19. Desigur, au apărut și variantele pe care le-ar avea sud-americanul. Una dintre ele ar fi Manchester City, iar alta Paris Saint-Germain. Mai ales că acea clauză de reziliere este de 700 de milioane de euro... Și nu oricine o poate achita. La conferința de presă de după finala Ligii Campionilor, pierdută în fața lui Bayern Munchen (1-0), duminică noaptea, la Lisabona, un reporter de la BT Sport l-a  chestionat pe Thomas Tuchel pe seama posibilității ca Lionel Messi să ajungă, într-o zi, la PSG. „Ce antrenor i-ar spune nu lui Messi. Dar eu cred că el își va încheia cariera la FC Barcelona. Este Domnul Barcelona”, a răspuns antrenorul german.
În aprilie trecut, potrivit postului argentinian de televiziune TNT Sports, Inter Milano ar fi fost interesat să-l transfere pe Lionel Messi. De asemenea, și echipa argentiniană Newell’s Old Boys ar fi dorit să-l readucă în țara natală. 

Loading...