Lionel Messi vrea să plece de la Barca. Ce cluburi l-ar putea transfera

messi-guardiola-gettyimages-143924531.jpg

Lionel Messi are o relație specială cu Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City
Lionel Messi are o relație specială cu Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City
Foto: Guliver / GettyImages

Afectat de rezultatele slabe înregistrate de FC Barcelona, în ultimul timp, dar mai ales de eșecul (2-8) cu Bayern Munchen, Lionel Messi (33 de ani) a decis să părăsească gruparea catalană. Cum argentinianul mai are contract cu multipla campioană a Spaniei până în 30 iunie 2021, iar clauza de reziliere este de 700 de milioane de euro, puține echipe de fotbal din lume și-ar permite să-l angajeze.

Iată care sunt cluburile care l-ar putea transfera pe Lionel Messi în cazul în care va pleca de la Barcelona și șansele ca tranzacția să se efectueze: 
Manchester City - 60% 
Gruparea engleză are capacitatea de a achita respectiva clauză. Totodată, din punct de vedere sportiv, este o formația care luptă în fiecare an pentru titlul de campioană a Angliei, dar și pentru câștigarea Ligii Campionilor. În plus, City este antrenată de Pep Guardiola, omul cu care Lionel Messi a lucrat și la Barcelona într-o perioadă frumoasă a carierei sale. De asemenea, la „cetățeni” evoluează și Sergio Aguero, care este foarte apropiat de argentinian.  
Manchester United - 15%
La puțin timp după ce s-a aflat că Messi pleacă de la Barcelona, publicația „Deportes Cuatro” a scris că Manchester United ar fi demarat tratativele pentru transferul său. Aflată într-un con de umbră de câțiva ani, formația engleză dispune de mijloacele financiare pentru a finaliza această tranzacție.  
Inter Milano - 10%
Despre echipa din orașul lombard s-a mai scris și prin aprilie că ar dori să-l transfere pe  Messi. Recent, zvonul a fost reluat. Directorul sportiv Massimo Mirabelli a spus la Radio Sportiva că Steven Zhang, patronul grupării, ar fi spus că își dorește să-l aducă pe argentinian. Pe de altă parte, „Gazzetta dello Sport” a scris că Inter ar fi dispus să-i plătească un salariu anual de 50 de milioane de euro. Antonio Conte, în schimb, s-a amuzat atunci când a fost întrebat de sosirea lui Messi la Inter, catalogând totul drept „fantasme”. 
Newell's Old Boys - 5%
O altă formație despre care s-a mai spus că și-ar dori să-l legitimeze pe Messi. În iulie, vicepreședintele Cristian D'Amico a vorbit din nou despre revenirea acasă a argentinianului. „Totul depinde de el și de familia sa”, a spus acesta. Iar Newell's Old Boys e singura formație pentru care a mai evoluat Messi înainte de a semna cu Barcelona. 
Inter Miami - 5%
Messi ar putea urma un drum pe care au mai pășit și alte vedete ale fotbalului la final de carieră. În sensul de a alege un club din America sau din Asia. Nu cu mult timp în urmă, evocând plecarea de la Barcelona, în iunie 2021, RMC a scris că Messi ar putea ajunge la Inter Miami, clubul lui David Beckham. 
Paris Saint-Germain - 5%
O altă formație despre care se spune că are capacitatea financiară pentru a-l transfera pe argentinian. Doar că, la fel ca în cazul lui Manchester City, în cazul aducerii lui Messi gruparea s-ar putea confrunta cu problema fair-play-ului financiar. Altfel, la conferința de presă de după finala Ligii Campionilor, pierdută în fața lui Bayern Munchen (1-0), duminică noaptea, la Lisabona, un reporter de la BT Sport l-a  chestionat pe Thomas Tuchel pe seama posibilității ca Lionel Messi să ajungă, într-o zi, la PSG. „Ce antrenor i-ar spune nu lui Messi. Dar eu cred că el își va încheia cariera la FC Barcelona. Este Domnul Barcelona”, a răspuns atunci antrenorul german.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1