Lionel Messi a donat jumătate de milion de euro spitalelor din Argentina

messi-lionel-tripla-gettyimages-1186582383.jpg

Lionel Messi face frecvent donații
Lionel Messi face frecvent donații
Foto: Guliver / GettyImages

Component al echipei FC Barcelona, Lionel Messi a făcut o donație de jumătate de milion de euro spitalelor din Agentina, țara sa natală. El s-a alăturat astfel celor care susţin eforturilor cadrelor medicale implicate în lupta cu Covid-19.

Căpitanul grupării aflate pe primul loc în LaLiga nu este la primul gest de acest gen. În 25 martie, el a oferit un milion de euro unei fundații catalane. De data aceasta, Messi, a decis să se alăture campaniei ”Împreună pentru Sănătate în Argentina", promovată de Fundaţia Garrahan. "Suntem foarte bucuroşi pentru această recunoaştere a muncii noastre. Ne permite să ne continuăm angajamentul faţă de sănătatea publică argentiniană", a declarat directorul executiv al Fundaţiei Garrahan, Silvia Kassab, citată de lequipe.fr.
Donația făcută de Messi va fi destinată achiziționării de "materiale de protecţie pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii şi de echipamente pentru a face faţă pandemiei de coronavirus", printre care se numără ventilatoarele mecanice, monitoarele cu mai mulţi parametri și pompele de perfuzie. Acestea vor fi oferite spitalelor din provinciile Santa Fe şi Buenos Aires.
Lionel Messi este cel mai bine plătit fotbalist din lume. Potrivit clasamentului anual publicat de revista ”France Football”, în 24 martie, el a a avut un salariu anual brut de 131 milioane de euro, în 2019.  

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1