Liga 1 sabotează iar naţionala. Daum nu primeşte jucători şi a anulat turneul din Antalya

16-sport-7387553-mediafax_foto-alexandru_dobre-daum.jpg

Christoph Daum a ales un prim 11 ofensiv contra danezilor
Foto: Mediafax

FRF a organizat un cantonament al naţionalei sub 23 de ani, care trebuia să se desfăşoare în perioada 16-23 ianuarie 2017, în Belek, Turcia. După mai multe răspunsuri negative din partea cluburilor, neamţul a fost obligat să renunţe.

Nu e pentru prima dată când se întâmplă aşa, acest episod aducând aminte de războiul Federaţiei cu Steaua de dinainte de Euro 2016, când roş-albaştrii au refuzat să dea jucători la lot pentru un cantonametn similar. Iată comunicatul FRF!

Am planificat şi am organizat un cantonament de 7 zile pentru selecţionata U23, în perioada 16-23 ianuarie 2017, în Belek, Turcia. Am discutat cu mai multe cluburi despre disponibilitatea de a lăsa jucătorii tineri, de perspectivă, care pot face pasul la naţionala U21 sau chiar la naţionala mare. Primele răspunsuri au fost pozitive, aşa că am trimis fiecărui club o invitaţie oficială pentru acest cantonament. Am încercat chiar să rezolvăm problemele cu cazarea, transportul şi meciurile amicale ce urmau să se desfăşoare în Antalya.

În urmă cu câteva zile am primit o serie de răspunsuri negative la convocările noastre, mai multe cluburi au refuzat să lase jucătorii să participe la acest cantonament. Respectăm dreptul fiecărui club de a refuza convocarea unui jucător în afara datelor FIFA. Dar suntem dezamăgiţi şi surprinşi că există cluburi care nu vor să colaboreze şi nu profită de această oportunitate. Cantonamentul le-ar fi oferit posibilitatea tinerilor jucători să reprezinte selecţionata U23 a României. Şi ar fi avut un impact pozitiv asupra cluburilor, dacă ne referim la experienţa meciurilor internaţionale. Ar fi adus promovare jucătorilor şi cluburilor. Pentru că în acest moment avem disponibili mai puţin de jumătate dintre jucătorii convocaţi, suntem nevoiţi să anulăm cantonamentul", a spus Daum conform FRF.

Doar Hagi a dat jucători

Am dori să mulţumim clubului Viitorul şi lui Gheorghe Hagi pentru susţinerea şi înţelegerea de care au dat dovadă, dar şi celorlalte cluburi care au răspuns pozitiv invitaţiei noastre de a lua parte la acest cantonament: CFR Cluj, ACS Poli Timişoara, UTA, Gaz Metan, FC Botoşani, Dinamo, Swansea, Real Zaragoza, Fiorentina. Din păcate, alte cluburi nu au arătat aceeaşi înţelegere şi nu au văzut avantajele unei astfel de acţiuni pentru ele, pentru jucători şi pentru imaginea fotbalului românesc

Ne-am luat un angajament ferm când am decis să continuăm proiectul care implică prima reprezentativă, selecţionata U21 şi cele de juniori care va conduce la implementarea unui sistem integrat de pregătire la cele mai înalte standarde de performanţă, care include un stil de joc de succes şi promovarea tinerilor jucători. Este datoria noastră să găsim alte oportunităţi de a lucra alături de aceşti tineri şi talentaţi jucători români. Sperăm ca atunci să beneficiem de întreaga susţinere a cluburilor şi că acestea vor descoperi avantajele desfăşurării unei asemenea acţiuni", a încheiat selecţionerul.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1