Liga 1 a «fugit» în paradis

Ultima actualizare:

    Hotelul din Cipru unde e cantonată Astra
Hotelul din Cipru unde e cantonată Astra

CFR Cluj, FCSB, CS U Craiova, Dinamo sau Astra se pregătesc pentru lupta la titlu în resorturi de lux.

În fiecare iarnă, echipele din Liga 1 ”fug” de frigul din România și aleg să facă pregătirea centralizată în zone mult mai ofertante din punct de vedere al temperaturilor. 2018 nu a făcut excepție, astfel că cele mai tari echipe din campionat și-au stabilit cantonamente în Spania, Turcia sau Cipru, țări unde în aceste zile sunt peste 15 grade Celsius.

Cantonamentele sunt perioadele cele mai grele și de multe ori neplăcute pentru sportivi. Fotbaliștii nu fac excepție, iar atunci când nici vremea nu ține cu ei, deja pregătirea devine o corvoadă. Tocmai pentru a ”ușura” un pic munca jucătorilor, șefii cluburilor din Liga 1 au ales să-și ducă echipele în țăei în care să nu se regăsească zăpadă și frig, iar decorul este cât se poate de prietenos cu fotbaliștii. Nu este astfel de mirare că, exceptând Poli Timișoara, celelalte formații din prima ligă efectuează pregătirea de iarnă în Turcia, Cipru sau Spania. Cluburile care se bat pentru locurile de play-off se luptă – neoficial - și pentru supremație la nivelul condițiilor de cantonament. Liderul la zi al campionatului, CFR Cluj, pregătește partea a doua a sezonului în Valencia. Nu știm dacă decizia a fost bazată pe facilitățile oferite sau pur si simplu din superstiție, pentru că la Oliva Nova, antrenorul Dan Petrescu și-a dus jucătorii și când a ieșit campion cu Unirea Urziceni, în sezonul 2008-2009. Ardelenii au condiții de lux: un teren din iarbă naturală pe care-l vor folosi doar ei, Wellness SPA, două săli de forță, dar și zone de relaxare, piscine și teren de golf.


    Aici va locui CFR Cluj la Oliva Nova
Aici va locui CFR Cluj la Oliva Nova

Pe locul doi în Liga 1, FCSB a preferat pentru primul cantonament Antalya, urmând apoi să ajungă și în Spania, la Mijas. La Belek, elevii lui Nicolae Dică sunt cazați la Gloria Sports Arena, un stabiliment de cinci stele care le oferă tot ce au nevoie pentru a se pregăti la intensitate maximă. CSU Craiova a ales tot Turcia pentru această perioadă. Jucătorii lui Mangia stau la hotelul Papillon Belvil, care se află la 100 metri de plajă. Oltenii se pot deconecta  la centrul SPA și Welness, având la dispoziție baie turcească, camere de aburi, saune, piscine interioare încălzite, jacuzzi, centru de fitness, camere de tratament și o suita spă privată de lux. Astra și Dinamo vor fi vecine în Cipru, ambele formații având stagiile de pregătire la Limassol. Giurgiuvenii lui Iordănescu junior trag tare într-un decor de vis, pe malul mării, la hotelul Atlantica Miramare, iar cei din Șoseaua Ștefan cel Mare sunt cazați la Elias Beach, ambele stabilimente de patru stele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net