Lei în vară, mieluşei în iarnă

Ultima actualizare:

    Gabi Iancu a fost titular în Supercupă, dar nu va juca azi din primul minutFoto: Mediafax
Gabi Iancu a fost titular în Supercupă, dar nu va juca azi din primul minutFoto: Mediafax

La doar şase luni după ce au dus o luptă crâncenă pentru titlu, Steaua şi ASA sunt două formaţii de nerecunoscut. Nu e exclus ca cel puţin una dintre ele să rateze play-off-ul.

Rămaşi fără Mirel Rădoi, roş-albaştrii continuă seria meciurilor dure din acest final de an. Astăzi, pe „Cluj Arena”, steliştii dau piept cu ASA Târgu Mureş, meci considerat în deplasare pentru campioana României. Se întâlnesc echipele clasate pe locurile cinci şi şase în Liga I, lucru de neimaginat în urmă cu jumătate de an. În primăvară, „leii” Steaua şi ASA şi-au spulberat adversarele şi au dus o luptă umăr la umăr pentru titlu, bătălia fiind decisă abia în ultima etapă. Vara a prins Steaua cu ambiţii mari, de Liga Campionilor, în timp ce ASA se întărea în principal cu instalarea pe banca tehnică a lui Dan Petrescu. De altfel, acesta a fost contextul în care cele două rivale s-au întâlnit la începutul lunii iulie, în Supercupa câştigată de mureşeni.

Cum se întâmplă deseori în fotbalul de la noi, distanţa de la lei la mieluşei e una foarte scurtă. După Supercupa amintită mai sus, a urmat o perioadă de coşmar atât pentru Steaua cât şi pentru cei din Târgu Mureş. Sugestiv e faptul că derby-ul de astăzi le găseşte pe ambele cu frământări pe banca tehnică. La Steaua a plecat Rădoi, înlocuit de cuplul Nicolae Dică – Dumitru Dumitriu, în timp ce ASA-ul se pregăteşte să se despartă de Bergodi. Posibil înlocuitor este Teja, dar totul se va stabili după meciul de diseară. Evident, schimbările de antrenori sunt provocate de rezultatele dezastruoase ale toamnei. Eliminările premature din cupele europene au fost completate de parcursuri dezamăgitoare în campionat. Aşa se face că Steaua a câştigat un singur meci din ultimele şase etape (5-3 cu Botoşani), iar ASA Târgu Mureş are numai două victorii în precedentele 10 runde.

«Mustaţa» lui Reghe bântuie Steaua

reghe mustata jpeg

Tot mai multe indicii îl dau pe Laurenţiu Reghecampf antrenor la Steaua după interimatul asigurat în prezent de Nicolae Dică şi Ţiţi Dumitriu. Actualul antrenor al echipei bulgare Litex a rămas în relaţii calde cu Gigi Becali, cei doi purtând deja discuţii pentru o întoarcere spectaculoasă a lui Reghe în pauza de iarnă. De altfel, pentru a le aminti tuturor ce rezultate a avut Steaua cu el pe bancă, Reghecampf a postat pe o reţea de socializare celebra poză cu mustaţa făcută la titlul cucerit în 2013.

Steliştii sunt decimaţi de suspendări

Pe lângă criza provocată de demisia lui Rădoi, Steaua e nevoită să abordeze meciul cu ASA fără mai mulţi jucători de bază. Astfel, apărarea va fi decimată de suspendările lui Varela şi Toşca, cei doi plătind astfel pentru avertismentele încasate contra Astrei. În acelaşi timp, lotul Stelei e afectat serios de accidentări, ultimul intrat pe mâna doctorilor fiind chiar vedeta echipei, Chipciu. Ghanezul Muniru şi marocanul Kharja sunt ceilalţi fotbalişti ai Stelei care lipsesc din cauza unor probleme medicale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net