Ladislau Boloni, despre scandările xenofobe: ”E o dobitocie atât de mare”

Ultima actualizare:

    Ladislau Bölöni
Ladislau Bölöni

Scandările xenofobe de la meciurile naționalei României cu Spania (1-2) și Malta (1-0) l-au revoltat pe fostul selecționer Ladislau Boloni. În prezent antrenor la formația belgiană Antwerp, acesta și-a exprimat supărarea într-un interviu acordat cotidianului ”Adevărul”.

”Eu sunt ungur. Vă întreb: şi care e vina noastră? E o lipsă de educaţie totală. Una deosebit de dureroasă. Prietenul meu cel mai bun e un român pe care nu concep să nu-l vizitez, atunci când mă duc acasă, la Târgu Mureş. Şi cum ar fi ca la un meci, el să sară şi să scandeze ”Afară, afară, cu ungurii din ţară?”. E o dobitocie atât de mare! Pur şi simplu, aşa ceva e peste puterea mea de înţelegere! Nu vreau să accept că nivelul cultural din România a ajuns atât de jos”, a declarat, revoltat, fostul internațional român. El este foarte deranjat și că ”astfel de manifestări grobiene nu vin doar din partea unui grup restrâns, nu sunt doar 10-20 de inşi care fac aşa ceva la meciuri şi pe care dumneavoastră îi numiţi huligani. Drama e că în România sunt milioane de oameni cu un astfel de comportament, cu o astfel de gândire. Şi sunt toleraţi de cei din jur. Asta e un lucru cu adevărat trist”, a mai spus el.

În ceea ce privește partea fotbalistică, Boloni nu este foarte optimist în ceea ce privește șansele României la Euro: ”Chiar şi dacă vom ajunge la European, nu vom fi printre primele zece naţionale. O să fie frumos, într-adevăr, să mergem la Euro, vom striga de bucurie, ne va oferi un sentiment mare de satisfacţie, însă să nu pierdem anumite lucruri din vedere! Puterea fotbalului românesc nu e dată doar de o calificare a naţionalei la un turneu final. Ţine şi de nivelul campionatului intern şi de jucătorii pe care îi avem în străinătate şi de cum se prezintă cluburile româneşti în competiţiile continentale, dar şi de numărul spectatorilor care vin la meciuri”, a încheiat el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net