Juventus a produs revenirea serii în Liga Campionilor. Tottenham, dărâmată de un arbitru polonez

Real Madrid – Juventus .jpg

Real Madrid – Juventus Gianluigi Buffon a fost din nou imperial în poarta italienilor, care au realizat un rezultat imens pe final de meciFoto Click!
liga campionilor, Totenham, juventus, victorie, 2-1, higuain, dybala, greseli, arbitraj, Polonia, marciniak, calificare, sferturi, 2018
de Gigi Stancu

Englezii au obţinut un 2-2 remarcabil la Torino şi pe Wembley au marcat din nou primii, prin sud-coreeanul Son, în minutul 39. La pauză erau calificaţi lejer, dar trei minute din a doua repriză au fost letale.

După o oră de joc Juventus a trecut la cârmă şi a căutat golurile de care avea nevoie pentru calificare. Erau necesare două fără ca Buffon să mai primească vreunul. Zis şi făcut! În minutul 64, Higuain a egalat după o fază şnur, iar în minutul 67 Dybala, scăpat singur cu Lloris l-a executat în vinclu pe francez şi adus o victorie la care cei 84.000 de englezi veniţi pe Wembley au rămas stane de piatră. Britanicii au acuzat şi arbitrajul polonezului Marciniak şi pe bună dreptate. Leşul a trecut cu vederea două penalty-uri la Chiellini, unul pentru henţ şi unul pentru fault, iar aceste greşeli au contribuit decisiv la istoria pe care a scris-o Juventus în Anglia. 

18-sport-juventus-1.jpg

Chiellini a fost înger pentru Juventus pe Wembley, dar putea fi şi demon dacă arbitrul plonez i-ar fi sancţionat cu penalty-uri infracţiunile comiseFoto: Click!

Nimic nu se poate face însă şi trupa lui Allegri este în sferturi, deocamdată alături de Manchester City, Real Madrid şi Liverpool. Pe drum mai sunt Bayern, Chelsea, Manchester United şi AS Roma, dar ele mai au un meci de jucat.

Că tot venii vorba de "cetăţenii" lui Guardiola, merită să menţionăm şi de ruşinea oferită miercuri seara pe Etihad. După 4-0 la Basel şi cu calificarea în buzunar, britanicii au pierdut acasă cu 1-2 în faţa unor elveţieni care au ieşit cât de cât cu capul sus, deşi rezultatul nu a ajutat decât casele de pariuri.

Loading...

Citește și