Juventus l-ar putea titulariza pe Radu Draguşin în finala Supercupei Italiei

Ultima actualizare:

    Radu DrăgușinFoto: Profimedia
Radu DrăgușinFoto: Profimedia

Întrecută de Inter Milano (0-2), în campionat, duminică, Juventus Torino se confruntă cu probleme de lot înaintea disputei cu Napoli, de astăzi, din Supercupa Italiei. În acest context, presa peninsulară estimează că e posibilă titularizarea lui Radu Drăgușin.

Pentru această confruntare, Juventus contează pe șase apărători după ce Merih Demiral s-a accidentat. Iar locul acestuia ar putea fi luat de internaționalul român de tineret Radu Drăguşin (18 ani). Promovat în lotul de seniori toamna trecută, acesta a fost titularizat în optimile de finală ale Cupei Italiei, în urmă cu o săptămână, în partida câştigată (3-2), după prelungiri, în faţa formaţiei Genoa.Antrenorul Andreea Pirlo se confruntă cu mari probleme de lot înaintea finalei. Demiral a acuzat probleme musculare după partida cu Inter Milano. Şi Dybala este accidentat, în timp ce De Ligt, Cuadrado şi Sandro sunt indisponibili după ce s-au infectat cu noul coronavirus. În absenţa lui Demiral, Pirlo îi are la dispoziţie pe Bonucci, Chiellini şi Drăguşin în zona centrală a defensivei.

Radu Drăgușin s-a născut în 3 februarie 2002, la București, într-o familie cu trecut sportiv. Mama lui, Svetlana Simion, a practicat baschetul, iar tatăl, Dan Drăgușin, a jucat volei, ambii evoluând pentru echipele reprezentative. Atras spre fotbal de vărul său, Vlad Bărbulescu, tânărul a început să practice acest sport la 7 ani, la Sport Regal, fiind supervizat de antrenorul Iulian Stavrică. În 2018, datorită calităților sale, Radu Drăgușin a avut oferte de a pleca la cluburi precum Paris Saint-Germain sau Atletico Madrid. În cele din urmă, a optat pentru Juventus, fiind transferat pentru 250.000 de euro. În octombrie 2019, pe când avea 17 ani, a fost chemat de Maurizio Sarri să se antreneze cu prima echipă a ”Bătrânei Doamne”. Iar Andrea Pirlo l-a inclus în lot în noiembrie trecut. Internațional U17, U19 și de tineret, Drăgușin s-a calificat cu echipa României la turneul fnal al Campionatului European U21 de anul viitor.

Disputa din Supercupa Italiei este programată astăzi (miercuri, 21 ianuarie), la ora 22.00. Juventus și Napoli s-au înfruntat și în finala Cupei Italiei de anul trecut, atunci când gruparea din sudul Peninsulei a cucerit trofeul după loviturile de departajare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net