Juventus a câștigat cu Lazio, Cristiano Ronaldo a bifat noi recorduri

ronaldo-sarri-epa-efe-h_56226557.jpg

Antrenorul lui Juve, Maurizio Sarri, îl felicită pe Cristiano Ronaldo
Antrenorul lui Juve, Maurizio Sarri, îl felicită pe Cristiano Ronaldo
Foto: EPA-EFE

Formaţia Juventus Torino a mai făcut un pas spre cel de-al 9-lea titlu consecutiv de campioană a Italiei. „Bătrâna Doamnă” a câștigat cu 2-1, luni, 20 iulie, pe teren propriu, meciul cu Lazio, contând pentru a 34-a etapă din Serie A. Autor a celor două goluri, Cristiano Ronaldo a atins cota 30 în această ediție de campionat, fiind la egalitate cu Ciro Immobile, care a punctat pentru gruparea din capitala Italiei.

Chiar dacă în acest an nu se va acorda „Balonul de Aur”, portughezul continuă să își facă treaba la Juventus. El a transformat un penalty acordat după un henț al lui Bastos, în minutul 54, ajungând la 11 goluri de la punctul cu var. Apoi, în minutul 54, la un contraatac, a fost servit ireproșabil de Paulo Dybala și „l-a executat” cu sânge rece pe Strakosha. Ronaldo a avut ocazia de a realiza „tripla”, însă minge trimisă de el cu capul a lovit transversala (min. 66). 
Atacantul lui Juventus a ajuns astfel la 30 de goluri în ediția 2019/2020 a Serie A. Iar apoi a fost egalat de Immobile, care a transformat un penalty în minutul 83. Înaintea lor, doar doi jucători au mai atins această bornă în Serie A: Felice Borel - 31 de goluri în ediția 1933/1934 și John Hansen - 30 de goluri în campionatul 1951/1952. 
Totodată, Ronaldo a atins 50 de goluri în 61 de meciuri disputate în Serie A de la venirea sa la Juventus în vara lui 2018. Potrivit lequipe.fr, lusitanul i-a depășit din acest punct de vedere pe Andrei Șevcenko, care marcase 50 de goluri în 68 de partide, și pe brazilianul Ronaldo, care a atins aceeași bornă în 70 de confruntări.  
În meciul cu Lazio, atacantul lui Juventus a mai stabilit un al treilea record. El a devenit primul fotbalist din istorie care a înscris cel puțin 50 de goluri în trei campionate diferite. Ronaldo a înscris 84 de goluri pentru Manchester United, în Anglia, și 292 pentru Real Madrid, în Spania. 
Și datorită reușitelor lui Ronaldo, Juventus are 80 de puncte în fruntea clasamentului din Serie A, cu 8 mai multe decât Internazionale Milano, ocupanta poziţiei secunde.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1